Kemalbay: Cezaevlerinde can kaybı yaşanmadığı bilgisini aldık

Kemalbay: Cezaevlerinde can kaybı yaşanmadığı bilgisini aldık

Bayraklı'daki enkaz çalışmalarını yerinde inceleyen HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Türkiye'de ağır bilançolu depremler yaşanmasına rağmen yerel ve merkezi idarecilerin gerekli önlemleri almadığını söyledi.

İzmir'in Seferihisar açıklarında 6.8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem, Seferihisarın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmirde bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi. AFAD, depremde 1'i boğulma olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 475 kişinin yaralandığını bildirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, depremin yoğun olarak hissedildiği Bayraklı ilçesindeki enkaz çalışmalarını yerinde inceledi. Kemalbay, ağır sonuçları olan depreme dair gözlemlerini Mezopotamya Ajansı (MA) ile paylaştı.

‘DEPREME HAZIR DEĞİLİZ’

Sözlerine depremde yakınlarını yitirenlere baş sağlığı dileyerek başlayan Kemalbay, uzmanların uzun zamandır İzmir ve Ege bölgesinde yaşanacak depremlere dair uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. Yapılan uyarılara rağmen depreme hazır olunmadığını belirten Kemalbay, "Birçok binada hasar var. Bunun anlamı zeminin uygun olmayışı ve depreme uygun yapılmaması. Bu hatanın sonuçlarını hep beraber yaşamak zorunda kalıyoruz" dedi.

‘CEZAEVLERİNDE CAN KAYBI OLMADIĞI BİLGİSİNİ ALDIK'

Enkaz çalışmalarına dair konuşan Kemalbay, "Ekiplerin çalışması yoğun şekilde sürüyor. Arama kurtarma ekibi çöken binaların başında. En azından bu açıdan iyi bir tablo var. Umarım bütün binalarda benzer çalışma sürdürülüyordur. Aynı zamanda depremden hemen sonra cezaevlerini de aradık. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, bir sorunun olmadığını öğrendik. Birazdan hastaneleri ziyaret edip, yaralıların durumuna bakacağız" diye konuştu.

HDP'nin depremzedelerle dayanışma sağlamak için bir kriz masası oluşturduğunu söyleyen Kemalbay, kriz masasının arama kurtarma noktalarındaki ihtiyaçlar için gerekli hazırlıkları yaptığını ifade etti.

‘DEPREMZEDELERE GÜVENLİ YERLER SAĞLANMALI’

Depremin ardından hasarlı evlerin biran önce belirlenmesinin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kemalbay, "Büyük oranda hasar alan binaların çökme riski var, o nedenle ciddi anlamda barınma sorunu var. Bunların tedarik edilmesi gerekiyor. Hasarlı binalara yurttaşların girmemesi lazım. Acil yapılması gereken şey yurttaşlarımızın bu binalara girmemesi ve geceyi güvenli yerlerde geçirmesi. Belediyelerin ve buradaki merkezi yönetimin, dayanışma gösteren kurumların göstereceği alanlarda bu geceyi geçirmesi ve daha sonra da bu sorunların çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.