Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı

TÜİK'ten randevu alamadığını ancak bugün 11'de ziyaret edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurumu ziyaret etmesine izin verilmedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.00'de TÜİK'e gideceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, "TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" ifadelerini kullandı.

'Buraya gelişimin nedeni milyonların hakkını savunmak'

Saat 11.00'de TÜİK binasına gelen Kılıçdaroğlu, kısa süre kapıda beklemesinin ardından içeri alınmadı. 

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, "TÜİK'in rakamı 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Dün TÜİK başkanlığından randevu istedik, sağlıklı bilgiler almak istedik. Randevu verilmediğini, kabul edilemeyeceğimizi ifade ettiler. İnternet sitelerindeki açıklamada 'Merkezlerimize gelip bilgi alabilirsiniz' yazıyor. Devletin sahip olduğu bilgiler ve bu bilgilerin nasıl toplandığı ana muhalefet liderine açıklanmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Bu tablo, aslında Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Enflasyon rakamlarını açıkladılar, bu rakamlar güven vermiyor. Buraya gelişimin nedeni milyonların hakkını savunmak. Devlet memurlarına sesleniyorum; Görevinizi yapın. TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir Saray kurumu olmuştur" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.