KDP: Goran yeni hükümete katılacak

KDP: Goran yeni hükümete katılacak

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki hükümet kurma çalışmalarında kritik bir açıklama geldi. Seçimin kazananı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile üçüncü parti Goran bugün masaya oturdu. KDP, Goran'ın yeni hükümete katılacağını açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde parlamento seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmaları devam ederken, seçimlerden üçüncü çıkan Goran’ın (Değişim Hareketi) yeni hükümeti boykot etmeyeceği açıklandı.

Açıklama, seçimin kazananı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Goran heyetlerinin bugün Erbil’de yaptığı toplantının ardından, KDP’den geldi.

KDP Politbüro Üyesi Kakemin Necar, Goran’ın yeni kabineye katılacağını söyledi. Rûdaw’ın aktardığına göre Necar, “Goran ile üç saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantı iyi geçti ve 9. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne katılacaklarını söylediler. Ancak makam paylaşımlarının nasıl olacağını konuşmayarak önümüzdeki hafta gerçekleşecek toplantıya bıraktık” dedi.

Bir önceki hükümet döneminde KDP ile Goran arasında yaşanan anlaşmazlık Kürdistan parlamentosunun uzun süre toplanamamasına yol açmıştı. Goran’ın bu hükümeti de boykot edip etmeyeceği merak konusuydu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.