Kayyım protestosunda 26 avukata gözaltı

Kayyım protestosunda 26 avukata gözaltı

İzmir'de kayyım atamalarını protesto etmek isteyen avukatları polis gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gösteriyi izleyen bir de gazeteci var.

İzmir’de avukatların belediyelere kayyım atanmasını protesto etmek için yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Polis müdahalesinde avukatlar ve bir gazeteci gözaltına alındı.

İzmir Adliyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermeyen polis avukatları tartaklayarak dağıtmaya çalıştı.  Müdahale öncedi Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu’nu uzaklaştıran polis 26 avukat ve bir gazeteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Şube Başkanı Zafer İncin’in yanı sıra ÇHD ve ÖHD’li avukatlar bulunuyor.

Darp edilerek gözaltına alınanların isimlerinin, Bahattin Özdemir, Fırat Sandalcı, Fatma Demirer,  Zafer İncin, Mecit Yıldırım, Nezan Akın, Şükran Eroğlu, Sozdar Ortaç, Mehmet Baran Selanik, Dilan Gündüz, Hatice Aslan Atabay, Yunus Emre Güneş, Sadiye Unutur, Leyla Çelik, Ferhat Konur, Emel Diril, Veysi Çetin, Şule Hızal Arslan, Erdoğan Akdoğdu, Aysun Kilivan Sidal, Gül Kireçkaya, İmdat Ataş, Nergiz Tuba Arslan, Hazal Aydın, Ertan Güngör  ve gazeteci Oktay İnce olduğu belirlendi

(DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.