Yüksekova'da kaymakam Mahmut Kaşıkçı'ya veda yemeği

Yüksekova'da kaymakam Mahmut Kaşıkçı'ya veda yemeği

2018 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İzmir'in Bergama ilçesine tayini çıkan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı onuruna veda yemeği düzenlendi.

Yüksekova’da bir cafede  gerçekleştirilen veda yemeğine, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaçıkçı, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan , İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları katıldı.

Burada bir teşekkür konuşması yapan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Gitme zamanı geldi. Yüksekova’ya bir kar yağışı ile birlikte gelmiştik. Başladığımızın ilk günü ve sonrası yarım metre kar yağmıştı. Burda nasıl yaşanır diye düşünmüştüm.  Ama bir baktık ki kara ve soğuğa alışıyor hayat normal devam ediyor. Birçok yerde bu karın yarısı yağsa hayat felç olur. Ama Yüksekova’da kar yağışına rağmen hayat normal şekliyle normal akışında devam etti” dedi.

Kaşıkçı, "Geldiğimiz dönem itibarıyla yoğun bir döneme gedik. Sokağa çıkma yasakların olduğu, terör zararlarının telafi etmeye başlandığı dönem ve o yoğun tempo içerisinde yaklaşık iki yılımız Yüksekova’da tamamladık. Bu süreç içerisinde, bütün çalışma sürecimde, insanımıza en iyi kamu hizmetini yapmak için uğraştık. Bütün amacımızda insanı yaşatmak gerekiyor ki devlet yaşasın." İfadelerini kullandı.

Kaymakam Kaşıkçı şöyle konuştu:

"Hem belediyecilik hem kaymakamlık çalışma tempomuzla Yüksekova’nın bu zamana kadar el atılmayan sorunlarını çözmeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki yıl itibarıyla her şey tamamlandığı zaman burası ayrı bir şehir, farklı bir kent olacak. 3 Bin konutun tamamlandığı zaman diğer alt ve üst yapı bitiği zaman insanlarımız asıl rahatlığa o zaman erişecek. Özellikle eğitim alan evlatlarımızın en iyi eğitim alması notasında mücadele ettik. Üniversite ve okulda okuyan öğrencilerimiz en güzel şekliyle eğitimini alsın bunun için uğraştık. Bu anlamda da bir temel atıldı. Milli eğitimdeki tüm arkadaşlarımız bunun üzerinde devam edecektir. Devraldığımız Yüksekova artık değişti. O devraldığımız Yüksekova’da kepenkler kapatılır mı diye tereddüt varken şimdi kimsenin aklına gelmez. Terör kışın gitti. Teröristler yazın gelecek diyenler yine hüsrana uğradı. Şaşırdılar, yanıldılar.  Artık teröristin, terörün bir daha bu şehre gelme şansı imkanı ve ihtimali kalmadı. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de terörün gündemimizden çıkaracağız.  Yüksekova, bundan sonraki süreçte daha huzurlu daha mürehfer şekliyle devam edecek.  Önümüzdeki yıl itibarıyla doğal gaza kavuşacak. Bu Yüksekova’ya ayrı bir değer ve kıymet kazandıracak. Hem ulaşım hem alt yapı diğer hizmetler tamamlanacak. Artık Yüksekova kendi kabuğunu kıracak, kendi imkanlarını, kendi olanaklarını daha fazla kullanılır hale gelecek. Türkiye organize sanayi olmayan tek şehrimiz Hakkari’dir. Onunda temellerini attık. Önümüzdeki süreçte organize sanayi de tamamlanacak ve burası gündemi terör değil aş, iş ve fabrikalar konuşacak. Yaptığımız çalışmaları insanlarımız değerlendirir. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız yada insanımıza farkında olmadan üzmüşsek haklarını helal etsin. Bütün Yüksekovalıların haklarını helal etmesini diliyorum. Bütün arkadaşlarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza bu güzel ve huzurlu ortamı sağlamakta katkı sundukları için ben teşekkür ediyorum. Basınımız güzel haberler yaptılar. Yüksekova’yı artık terörle anılan Yüksekova değil,  ilklerin yapıldığı, ilklerin başarıldığı bir Yüksekova olarak duyurdular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Yüksekova 3.Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, "Devletin başarılı olabilmesi için önce güvenlik mutlaka geliyor başta. Ama bunun altında devletin tüm organları uyum içerisinde birçok sivil toplum örgütleri, özel firmalarla beraber uyum içerisinde çalışması gerekiyor ki devletimiz ileriye gitsin.  Hakkari’yi şöyle bir gözünüzün önüne bir getirin, geçmişe şöyle bir bakın, bugüne bir bakın huzurlu bir ortam var. Bunları hep beraber Hakkari’nin tamamında sağladık. Özellikle Yüksekova’da da bu gayretler kaymakamımızla beraber ve devletin diğer organlarıyla beraber buralar çok iyi bir seviyelere geldi. Güvenliğimiz iyi olduğu sürece bunları hepsinin devletimiz başaracaktır.  Ben kaymakamımıza başarılar diliyorum. “ dedi.

Konuşmaların adında Tümen Komutanı Metin Tokel ve Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan Kaymakam Mahmut kaşıkçı’ya onur plaketi verdi.

Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, “Kendilerine ilçemize yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyor, yeni görev yerinin kendisine hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

k1-116.jpg

k2-094.jpg

k3-068.jpg

k4-044.jpg

k5-028.jpg

k6-017.jpg

dsc_8282.jpg

k1-117.jpg

k2-095.jpg

k3-069.jpg

k4-045.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum