Kavala soruşturmasında 13 kişi serbest, 1 kişi tutuklu

Kavala soruşturmasında 13 kişi serbest, 1 kişi tutuklu

Cuma günü Anadolu Kültür'e yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından gözaltına alınan 13 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Yiğit Aksakoğlu ise tutuklandı.

Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında, gözaltına alındıktan emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 kişiden biri tutuklandı. Gözaltında tutulan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YİĞİT AKSAKOĞLU TUTUKLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 20 kişiden 13’ü gözaltına alınmıştı. Soruşturmaya dahil edilmiş kişiler arasında yer alan Mine Özerden ise gözaltına alınmadan emniyete telefonla çağrıldı. Savcılığın emniyette işlemlerini tamamlamış olduğu Yiğit Aksakoğlu ve Yusuf Cıvır tutuklanmaları talebiyle dün gece mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Yiğit Aksakoğlu’nun tutuklanmasına karar verildi. Yusuf Cıvır ise mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan emniyetteki işlemleri en son tamamlanan Filiz Telek ve Ayşegül Güzel de bu sabaha karşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri daha önce tamamlanan diğer isimler  Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi, Betül Tanbay Tüten, Çiğdem Mater Utku da ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Gözaltına alınanlar arasında bulunan Hande Özhabeş, Meltem Aslan Çelikkan, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ve Bora Sarı da 16 Kasım, cuma günü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ettiği öğrenildi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.