'katilin peşini bırakmayacağız'

'katilin peşini bırakmayacağız'

Diyarbakır'da 10 Nisan günü Aydın Keleş tarafından bıçaklanarak katledilen 15 yaşındaki Fatma Atagün'e ilişkin Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü.

DİYARBAKIR  -  Duruşma sonrası cinayete dikkat çeken kadınlar, Keleş'in en ağır cezaya çarptırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 10 Nisan günü 15 yaşındaki Fatma Atagün'ün Aydın Keleş tarafından bıçaklanarak katledilmesine ilişkin Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması sonrası Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aydın Keleş raporlu olduğu gerekçesi ile katılmazken, duruşmaya Atagün'ün avukatları, DÖKH bileşenleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, KAMER ve EHP'li kadınlar katıldı. Duruşma müştekilerin kimlik tespiti ile başladı. Sanık Keleş'in duruşmaya katılmadığını hatırlatan müdafi avukatlar, sanığın bir sonraki duruşmada bulunması talebinde bulundu. Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 19 Kasım'a erteledi. 

'Katiller en ağır cezayı alıncaya kadar mücadele edeceğiz'

Duruşma sonrası Diyarbakır Adliyesi önünde biraraya gelerek Fatma Atagün'ün fotoğrafını taşıyan kadınlar, "Kadınları korumak için devlet göreve" yazılı pankart açtı. Kadınlar adına açıklamayı yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Diyarbakır Temsilcisi Sıla Gemicioğlu, Diyarbakır'da son aylarda artan kadın cinayetleri karşısında idari makamların kadınları korumak adına hiç bir adım atmadığını belirterek, Diyarbakır Valisi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır'da bulunan diğer tüm yetkililerin kadın cinayetlerinden sorumlu olduğunu dile getirdi. Yetkililerin kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler için çalışma yürütmesi gerektiğini ifade eden Gemicioğlu, kadınların omuz omuza mücadele edeceklerini, belirterek, Fatma Atagün'ün katilinin en ağır cezaya çarptırılıncaya kadar davanın peşini bırakmayacaklarını kaydetti. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.