Kati Piri'den Erdoğan'a yanıt

Kati Piri'den Erdoğan'a yanıt

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, kendisini İslam düşmanlığı ile itham eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İslam düşmanlığı’ ile suçladığı Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri’den yanıt geldi. Piri, Erdoğan’ı popülizme başvurmakla suçladı.

Euronews Türkçe’ye konuşan Piri, “Cumhurbaşkanı Erdoğan popülist siyasetçiler gibi hareket ediyor. Batı’nın, Avrupa Birliği’nin İslam düşmanı olduğunu iddia ederek insanları birbirine düşürmeye çalışıyor. İnsanlar bu tür konuşmalara ya inanırsa, o zaman ne olacak?” ifadelerini kullandı. Piri, “Birçok popülist siyasetçi toplumu bölerek tehlikeli bir atmosfer yaratıyor. Bir yanda aşırı sağ kesimden siyasetçiler ‘Müslümanların veya İslam’ın Batı’da yeri olmadığını’ ifade ediyor. Bu durum Yeni Zelanda’da olduğu gibi terör olaylarına zemin hazırlıyor” dedi.

Piri, kendisinin hazırladığı, insan hakları alanındaki gerileme nedeniyle Türkiye’nin AB’yle üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapan ve Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda kabul edilen rapora ilişkin Erdoğan’ın tepkisini de değerlendirdi. Piri, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Parlamentosu raporunda yer alan ağır eleştirilere cevap vermek istemediği görülüyor. Bu yüzden bu durumu kişiselleştiriyor. Bu tamamen popülist bir yöntem” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bir televizyon programında Piri’ye atıfta bulunarak kendisini “İslam düşmanlığı” ile suçlamıştı. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Avrupa Parlamentosu’ndaki kadını zaten hiç dile dolamaya gerek yok, propagandasını yapmayalım. Bunlar Avrupa Birliği’nin bizimle müzakereleri durdurması nasihatinde bulunuyorlar ya, ah keşke öyle bir şey yapsalar. Dışişleri bakanımız oradaki toplantıda zaten gerekli açıklamaları yaptığı gibi o kadına orada en güzel şekilde cevabını verdi. Ama bunlar dürüst değil. Bunlar samimi değil. Şunu unutmayacağız. Biz Müslümanız. Bunlar ise İslam düşmanı.” (Euronews)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.