Katar'a 'ek tedbir' geldi!

Katar'a 'ek tedbir' geldi!

Katar'a abluka uygulayan dört ülkeden yeni 'terör listesi': Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, terör faaliyetlerine karıştığını iddia ettikleri dokuz kişi ile dokuz kurumu 'kara liste'ye aldı.

Katar krizinde Türkiye’nin de dahil olduğu diyalog çağrılarına rağmen, terörü destekleme suçlamasıyla abluka dayatan dört ülkeden yeni bir hamle geldi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, dün gece yeni bir ‘kara liste’ açıkladı.

Listede, abluka dört ülkenin Katarlı yetkililerle ‘doğrudan ya da dolaylı’ bağlantılı olduğunu öne sürdüğü dokuz vakıf ve medya kuruluşu ile dokuz kişi yer alıyor.

Suudi devlet ajansının yayınladığı yazılı açıklamada, Katarlı yetkililerden ‘gerekli adımları atıp terör örgütlerini ve teröristleri yargılamaları’ istendi. El Arabiya televizyonunun internet sitesinde yayınlanan listede, Yemen, Libya, Kuveyt ve Katar vatandaşları ile Yemen ve Libya’daki bazı vakıflar yer alıyor. Bu kuruluşların ‘El Kaide ile bağlantısı’ bulunduğu iddia ediliyor; kişilerin de ‘Suriye’de El Nusra ve diğer terör örgütlerine destek için bağış topladığı’ öne sürülüyor.

Dört Arap ülkesi, 5 Haziran’da başlatılan ablukanın ardından normalleşme için 13 maddelik oluşan bir talep listesi sunmuştu. Talepler arasında, El Cezire kanalının ve Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılması da bulunuyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.