Katar tazminat isteyecek!

Katar tazminat isteyecek!

Katar, abluka nedeniyle ekonomik kayıp yaşayanlar için tazminat komisyonu kurdu. Başvurular bugün başlıyor.

Önde gelen Körfez ve Arap ülkeleriyle Katar arasındaki kriz devam ederken, Doha yönetimi ablukanın mağdurları için ‘Tazminat Talebi Komisyonu Merkezi’ kurdu. Katar hükümetinin dün yaptığı açıklamaya göre, komisyon ablukadan zarar gören kamu ve özel sektör ile şahısların şikâyet, dilekçe ve dava dosyalarını bugünden itibaren kabul edecek.

Katar Başsavcısı Ali el Marri Doha’da düzenlediği basın toplantısında, “Bu ablukanın sonucunda şahıslar, işyerleri ve bankalar zarar gördü. Ve bu hasarın meydana gelmesine yol açanlar tazminat ödemeli” dedi.

Tazminat komisyonunun nasıl çalışacağı, hangi mahkemelerde dava açacağı şu an için bilinmiyor.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn yönetimlerinin 5 Haziran’da ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle Katar’a uygulamaya başladığı ekonomik ve diplomatik ambargo sürüyor. Katar’ın Kuveyt aracılığıyla iletilen 13 maddelik talep listesini reddetmesi sonrasıbu hafta yaşanacak gelişmeler merak ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.