Katar Prensi'nin Türkiye mesajı: Gerçek değilmiş!

Katar Prensi'nin Türkiye mesajı: Gerçek değilmiş!

Sosyal medyada yer alan bir Twitter paylaşımıyla Katar Prensi olduğu belirtilen Sheikh Mohammed Reşit El Maktoum’un 'Katar genelinde Türk mallarını kullanma kararı alındığını açıkladığı' iddiası yalanlandı.

Sosyal medyada  yer alan bir Twitter paylaşımıyla Katar Prensi olduğu belirtilen Sheikh Mohammed Reşit El Maktoum’un Katar genelinde Türk mallarını kullanma kararı alındığını açıkladığı iddia edildi.

12 Ağustos 2018 tarihinde SheikhResit kullanıcı adıyla atılan tweet, 25 binden fazla beğeni 8 binden fazla retweet aldı.

Bu tweetin ekran görüntüsünün paylaşıldığı İslam Birliği sayfasında ise görsel, 2 binden fazla paylaşım, 5 binden fazla beğeni aldı. ‘Helal Platform’ isimli sayfada ise 2 binden fazla beğeni 500’e yakın da paylaşım aldı.

Ancak Katar Prensi Sheikh Mohammed Reşit El Maktoum’un Türkiye’nin yanında olduğunu açıkladığı ve Türk mallarını kullanma kararı aldıklarını belirttiği bir tweet attığı iddiası doğru değil. “SheikhResit” kullanıcı adı olan Twitter hesabı Katar Prensi’ne ait değil. Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum ise Katar Prensi değil Dubai Emiri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Devlet Başkanı Yardımcısı ve Başbakanı.

MOHAMMED BİN RASHİD AL MAKTOUM DUBAİ EMİRİ

Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum 1949 doğumlu ve Dubai Emiri. Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başkan Yardımcısı ve Başbakanı. Katar Prensleri arasında da bu isimde birisi bulunmuyor.

“Katar Prensi olarak ben ve ailem” şeklinde bir ifadenin yer aldığı tweet’in sahte olduğunu bu sayede de anlamak mümkün.

Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum’un resmi Facebook hesabına bakıldığında da bu yönde bir açıklama yapmadığı görülüyor.

TWİTTER HESABINDA KULLANILAN FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ HAMAD AL MAZROUEİ

Ayrıca tweetin atıldığı ve kullanıcı adının “SheikhResit” olduğu hesapta yer alan fotoğraf da Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktoum’a ait değil. Fotoğraftaki kişi ise Abu Dabi Emirliği’nden Hamad Al Mazrouei. Mavi tikli onaylı Twitter hesabında aynı fotoğrafın kullanıldığı görülebiliyor.

Hamad Al Mazrouei’nin Twitter hesabı

TWİTTER HESABININ ADI DEĞİŞTİRİLMİŞ

Twitter’da Sheikh Mohammed Reşit El Maktoum isimli hesabın kullanıcı adı SheikhResit’in Twitter ID’sine bakıldığında 2243918812 olduğu görülüyor.

Bu Twitter ID’si arama motorlarında aratıldığında başka bir hesapla kullanıldığı anlaşılıyor. Önceden ‘Bozkurt Yürekliler’ adıyla kullanılan ve Twitter’a Aralık 2013 tarihinde katılan bu hesabın isminin değiştirildiğini bu yolla tespit edebilmek mümkün. (Kaynak: teyit.org)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.