Katar: Esad'a hâlâ karşıyız

Katar: Esad'a hâlâ karşıyız

Katar, Arap dünyasında Suriye yönetimiyle ilişkileri normalleştirme eğilimine karşı çıktı. Katar Dışişleri Bakanı, Suriye'nin 2011'de askıya alınan Arap Birliği üyeliğinin geri verilmesine karşı olduklarını söyledi.

Suriye’deki iç savaş Beşar Esad yönetiminin kazanımlarıyla sona yaklaşırken, Arap dünyası da Şam yönetiminin Arap Birliği’ne yeniden üyeliğini tartışıyor.

Bir dizi Arap ülkesi de bu süreçte silahlı isyancıları desteklemelerine rağmen Şam’la ilişkilerini normalleştirme adımları atmaya başlasa da, Katar’dan buna itiraz geldi.

İç savaşta silahlı muhalifleri desteklediği bilinen Katar’ın Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdülrahman el Sani, Suriye’nin 2011’de askıya alınan Arap Birliği üyeliğinin geri verilmesine karşı olduklarını söyledi.

Katarlı bakan, Şam’daki elçiliklerini yeniden açmaya ihtiyaç duymadıklarını ve Suriye hükümeti ile ilişkileri normalleştirme için cesaret verici işaretler görmediklerini ekledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.