Katalonya’nın bağımsızlığını savunan iki lider cezaevinde açlık grevine başladı

Katalonya’nın bağımsızlığını savunan iki lider cezaevinde açlık grevine başladı

İspanya'da iki Katalan lider Jordi Sanchez ve Jordi Turull, cezaevinde açlık grevine başladı. Liderler yaptıkları açıklamada “Bize özel muamele yapılmasını istemiyoruz fakat pasif bir şekilde bize uygulanan ayrımcılığı da kabul etmek istemiyoruz" dedi.

İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nin bağımsızlığını savunan ve tutuklu yargılanan iki Katalan lider Jordi Sanchez ve Jordi Turull, duruşma gününü beklerken İspanyol mahkemelerinin ‘kötü muamelesi ve kendilerine ayrımcılık yapılması’ nedeniyle açlık grevine başladı.

2017’de Katalanların bağımsızlık ilanı sonrasında Madrid yönetimi bölgenin kontrolünü eline almış ve birçok Katalan siyasetçisine ‘kamu fonlarını kötüye kullanma ve isyan’ sebebiyle dava açmıştı.

Tutuklu yargılanan Katalan liderlerden Sanchez ve Turull davalarıyla ilgili İspanyol mahkemelerinin başvuruları incelemeden reddettiği gerekçesiyle açlık grevine başladıklarını belirten yazılı bir açıklama ile bildirdi. Katalan liderler açıklamalarında ayrıca, “Bize özel muamele yapılmasını istemiyoruz fakat pasif bir şekilde bize uygulanan ayrımcılığı da kabul etmek istemiyoruz” ifadelerine yer verdi. (Kaynak: euronews)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.