Katainen: Türkiye 3 yılda AB kriterlerini tamamlayabilir

Katainen: Türkiye 3 yılda AB kriterlerini tamamlayabilir

Albayrak, 2019 için yüzde 15,9'luk enflasyon hedefi için olumlu sinyaller aldıklarını söyledi. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Katainen ise Türkiye'nin AB kriterlerini 3 yıldan kısa bir zamanda tamamlayabileceğini ifade etti.

AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı bugün İstanbul’da yapıldı. Toplantının ardından Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ortak basın toplantısı düzenledi.

Küresel iklimde ekonomik işbirliğinin kritik öneme sahip olduğunu anlatan Albayrak, “Özellikle iş dünyasının gündeme getirdiği noktalarda, Türkiye-AB ticaret hacminin ki 165 milyar dolara yaklaştı, gayet dengeli bir işbirliği. Son 15 yılda 3-4 katı arttığı resim içerisinde bugün artık korumacılık politikalarının, çoğulculuğun yerini serbest ticaretin yerini çok farklı politikaların aldığı dünyada Türkiye ile AB arasındaki ekonomik işbirliğinin ne kadar büyük bir önem arz ettiğinin eskisinden çok daha hassas ve dikkatli şekilde geliştirilmesi gerektiğinin altını çizmiş olduk” dedi.

2019 yılı için yüzde 15,9’luk enflasyon hedefine ulaşılacağı yönünde sinyaller aldıklarını söyleyen Albayrak, ekonomideki vaatlerin çok rahat tutturulacağını öne sürdü.

KATAINEN: MÜZAKERELER BİTMEDİ, DURDU!

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Türkiye ile müzakerelerin bitmediğini, durduğunu söyledi. Katainen ayrıca Türkiye ile normal bir siyasi diyaloğu sürdürmeye devam etmek istediklerini belirterek “Türkiye’ye Avrupa ülkesi gözüyle bakıyoruz” dedi.

AB’nin çok daha yakın bir işbirliğini sürdürmek istediğini kaydeden Katainen “Türkiye şimdiye kadar 72 kriterden 68’ini tamamladı, sadece 1-2 tanesini yerine getirmesi lazım. 3 yıldan daha kısa bir sürede tamamlanacağını düşünüyorum. Son zamanlardaki ani yaşanan gelişmelerden endişe duyuyoruz. Endişelerin giderilmesi konusunda birlikte çalışmak istiyoruz. Türkiye üç yıldan kısa sürede kriterleri tamamlayabilir. Gümrük Birliği anlaşması mutlaka güncellenmeli. Türkiye’deki yargı reformu konusunda ciddi işbirliğimiz var somut adımlar atıldı” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.