Kaşıkçı'nın 'dublörü': Kıyafetlerini giymek ürpertti, ayakkabıları sıkıyor

Kaşıkçı'nın 'dublörü': Kıyafetlerini giymek ürpertti, ayakkabıları sıkıyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin ses kayıtlarının ayrıntısı sızdı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin ses kayıtlarının ayrıntılar ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Çetiner Çetin bugünkü yazısında kayıtlarda ne duyulduğunu yazarken, cinayet sonrası Kaşıkçı’nın giysilerini giyerek gazetecinin konsolosluktan çıktığı süsü veren ‘dublör’ün konuşmalarının da duyulduğunu belirtti.

Buna göre, kayıtlardan birinde iki saate yakın bir sessizlik yaşanıyor. Bu sessizliği bozan şey ise Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyerek Sultanahmet’e giden 57 yaşındaki Mustafa el Mudeyni isimli mühendisin konuşması oluyor. Çetiner Çetin’in emniyet kaynaklarına dayandırdığı yazısına göre Mudeyni, “Yirmi dakika önce öldürdüğümüz adamın kıyafetlerinin üzerimde olması ürpertici” diyor.

Kaşıkçı’nın ayakkabılarının ayağını sıktığını belirtiyor, yapılan hazırlıklar sonrasında ‘ayakkabıyı kimsenin fark etmeyeceği için’ kendi spor ayakkabıları ile gidebileceğine ve Kaşıkçı’ya benzediğine dair onay alıyor. Kendisine ekipten şu talimat veriliyor: İlk önce dört sokak yürü, sonra taksiye bin, Sultanahmet’e git, kıyafetlerden kurtul ve konsolosluk rezidansında bizimle buluş. Çetin’e göre, şehir kamera kayıtları da Mudeyni’nin talimata aynen uyduğunu ortaya koyuyor. (Kaynak: Habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.