Kaşıkçı cinayeti: Yalova'daki villada arama

Kaşıkçı cinayeti: Yalova'daki villada arama

Jandarma ve polis ekipleri, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Yalova'da lüks bir villada arama yapıyor.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedini arama çalışmaları sürüyor. İstanbul’dan giden özel ekip, Yalova’da Suudi bir iş insanına ait villa ile hemen yanındaki bir başka villada arama yapıyor.

Samanlı köyündeki villaya sabah saatlerinde gelen jandarma ve polis ekipleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Villada arama yapan ekiplerin, drone ve eğitimli köpekler de kullandığı görüldü.

Yalova Valisi Muammer Erol, villadaki aramaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı köyünde bir Arap iş adamına ait olduğu öğrenilen villada arama yapılmaktadır. Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır” dedi.

ÇALIŞMALAR İKİ NOKTADA YOĞUNLAŞTI

Çalışmalar, bahçedeki su kuyusu ve havuz çevresinde yoğunlaştırıldı. Ekiplerin, Arap iş insanına ait olduğu ve yaklaşık 1 aydır kimsenin uğramadığı belirtilen villanın yanındaki başka villada da arama çalışması yaptığı öğrenildi. Çalışmalar için villanın bahçesine itfaiye aracı da getirildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de girdiği Başkonsolosluk’tan bir daha çıkamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı’nın bir boğuşma sırasında öldüğünü duyurmuş ama cesedin yerine ilişkin bir bilgi vermemişti. (YALOVA/DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.