Kardeş kent olacakları gün kayyım atandı

Kardeş kent olacakları gün kayyım atandı

Van Büyükşehir Belediyesi ile Almanya'nın Karlsruhe şehri arasında 'Kardeş Kent Protokolü' imzalanacağı gün kayyım atamasının yapıldığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Karlsruhe şehri ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin Kardeş Kent Protokolü’nü imzalayacağı gün Van’a kayyım atandığı açıklandı. Durumu tepkiyle karşılayan Karlsruhe Belediye Başkanı Frank Mentrup, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a çağrı yaparak destek istedi.

Mentrup ayrıca Almanya’nın Türkiye Başkonsolosu Nevzat Arslan’a hitaben de bir mektup kalem aldı. Mentrup, mektupta şu ifadeleri kullandı: “Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın görevden alınması demokrasinin temel değerlerini oluşturan düşünce özgürlüğü ve yasal haklara aykırıdır. Bedia Özgökçe Ertan, kendisine güvenen ve cesur bir politikacıdır. Van kenti, kentin vizyonu ve gelişimi için büyük bir bağlılıkla çalışmıştır. Meslektaşımın görevden alınması her iki kentin vatandaşlarının da zararınadır.”

Öte yandan başta Alman Federal Meclis Üyesi ve Sol Parti Üyesi olan Michel Brandt ve Karlsruhe’deki Yeşiller Belediye Meclis grubu, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı’nın görevden alınmasını protesto etti.

Şehrivan Gazetesi’nde 13 Temmuz’da çıkan haberde, Karlsruhe Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyona Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe’nin de katıldığı belirtilmişti. Özgökçe, Belediye Eşbaşkanımız Bekir Kaya’nın başlattığı bu köprüyü kalıcı hale getirmek için buradayız” demişti. Karlsruhe Büyükşehir Belediye Başkanı Frank Mentrup ise Kardeş Belediye çalışmalarının önemine vurgu yaparak, bir heyetin Van’a gelerek teknik düzeyde destek sunacağını söylemişti.

Bekir Kaya döneminde de Karlsruhe ile kardeş kent anlaşması yapılmıştı.

Tutuklanan HDP’li eski Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya döneminde de Karlsruhe ile kardeş şehir anlaşması imzalanmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.