Kararnamede Tillo düzeltmesi

Kararnamede Tillo düzeltmesi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde Siirt'e bağlı Aydınlar ilçesinin adı düzeltildi ve Kürtçe ismi Tillo kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Siirt’in bir bölümü Botan Milli Parkı ilan edildi. Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararın ardından bugün bir düzeltme yayınlandı. Düzeltme kararından ‘Aydınlar’ yerine Kürtçe ismi ‘Tillo’ ismi kullanıldı.

Resmi Gazete’de dün yayımlanan karar ile Siirt’te Eruh yakınlarındaki bir bölüm Botan Milli Parkı ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de, “Siirt İli, Merkez, Aydınlar ve Eruh İlçeleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Alanların ‘Botan Vadisi Milli Parkı’ Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar” başlığı ile yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamasinde düzeltme yapma amacıyla bugün yayınlanan metinde ise “15/8/2019 tarihli ve 30859 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Siirt İli, Merkez, Aydınlar ve Eruh İlçeleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Alanların ‘Botan Vadisi Milli Parkı’ Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1421)’da yer alan “Aydınlar” ibaresi “Tillo” şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.