Karamollaoğlu: O gün ABD karşıtı, bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor

Karamollaoğlu: O gün ABD karşıtı, bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor

Ergenekon davasındaki beraat kararlarını değerlendiren Temel Karamollaoğlu, "Binlerce insanın mağdur edildiği de unutulmamalıdır. O gün ABD karşıtı subaylar tasfiye ediliyorsa bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor." dedi.

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas Katliamı’nın “topyekun araştırılması” çağrısı yaptı.

Karamollaoğlu, “Madımak hadisesi ve 1993’te yaşanan bütün olaylar topyekun araştırılmalıdır. Gizli hiçbir şey kalmamalı, gerçek suçlular adalet önünde hesap vermelidir” dedi.

Saadet Partisi (SAADET) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Sivas Katliamı’na “vahşet” olarak nitelendiren Temel Karamollaoğlu, “Dün Madımak’ta yaşanan vahşetin 26’ncı yıl dönümüydü. Bu dram bütün insanımızın ortak yarasıdır. Üzerinden yıllar geçse de acısı dinmeyecektir. 1993 yılı ülkemiz için hakikaten karanlık bir yıl olmuştur. Sadece Madımak’ta değil, ülkemizde birçok faili meçhul cinayet ve şüpheli ölüm meydana gelmiştir. Uğur Mumcu ve Eşref Bitlis suikastları zaten suikast olarak tarihe geçmiştir. Başbağlar, apayrı bir katliam olarak tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

‘TOPYEKUN ARAŞTIRILMALI’

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili de şüpheler olduğunu belirten Karamollaoğlu, “33 silahsız erimizin Bingöl’de şehit edilmesi aslında 1993 yılının ülkemiz üzerinde bazı hadiselerin planlandığına işaret edilmektedir. Madımak hadisesi ve 1993 olayları topyekun yeniden araştırılmalıdır. Karanlık eller ortaya çıkarılmalı ve hiçbir şey gizli kalmamalıdır. Gerçek suçlular adalet önünde mutlaka hesap vermelidir” diye konuştu.

‘BİZE ERGENEKON’UN DİNCİ AYAĞI DİYENLER, ŞİMDİ FARKI ŞEYLERLE İTHAM EDİYOR’

Ergenekon davasındaki beraat kararlarını değerlendiren Temel Karamollaoğlu, “Geçmişte bu davanın sıkı bir şekilde takipçisi olmuştuk. O gün gerek Merhum Erbakan Hocamız bu konunun üzerinde durmuş, şuan YİK Başkanımız olan  Oğuzhan Asiltürk o gün televizyonlarda bunun ‘Ordudaki Amerikan karşıtı subayların tasfiyesi olduğunu’ söylemişti” dedi.

Açıklamaları nedeniyle davayla ilişkilendirildiklerini dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Biz bunları söyleyince bir takım ahlaksız ve müfteri isimler, ‘Saadet Partisi Ergenekon’un dinci ayağıdır demişlerdi.’ Şimdi aynı isimler utanmadan sıkılmadan bizi yine farklı şekilde itham etmeye devam ediyorlar. Biz o dönemde ısrarla TSK’nın yıpratılmaması gerektiğini söylemiştik. Fakat ilerleyen süreçte haklı haksız denmeden birçok tutuklama ve ceza tatbik edildi. Son olarak ise bugün gelinen nokta da, verilen yanlış kararlardan dönülmüş oldu. Fakat bu yanlış kararlar ile binlerce insanın mağdur edildiği de unutulmamalıdır.”

‘ASKERLİK KANUNU BİZİ ENDİŞEYE SEVK EDİYOR’

“O gün ABD karşıtı subaylar tasfiye ediliyorsa bugün ise ABD yanlısı askerler tasfiye ediliyor” diyen Karamollaoğlu, “Elbette darbeye teşebbüs edenler cezasını çekmeli. Ama ordunun komuta kademesini ve ordu düzenini bir daha zedelemek ülkeye zarar veriyor. İşte örnekleri; askeri okullar kapatıldı, askeri hastaneler sivillere devredildi. Bunların yanında son zamanlarda çıkan askerlik kanunu da bizi endişeye sevk ediyor. Çünkü asker sayımızı azalıyor” ifadelerini kullandı.

Hükümeti eleştiren Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bu iktidarın hiç değişmeyen, çok temel bir özelliği var. Bu özellik hemen her konuda, başladığı nokta ile sonunda geldiği noktanın 180 derece ters olması. Ergenekon davalarına savcı olarak başladılar sonra aynı Ergenekon’un avukatı oldular. Dış politikaya, Esad’a kardeşim diyerek, saraylarda ağırlayarak başladılar sonra en azılı Esad düşmanı oldular. En son 23 Haziran seçimleri öncesi bir dönüş daha yapıp İmralı’yı seçim referansı yapmaya kalktılar, ama bir fayda elde edemediler.Böyle devlet yönetimi ve devlet aklı olmaz.”

‘SURİYELİLERE SALDIRILAR ENDİŞE VERİCİ’

Suriyeli mültecilere saldırıların endişe verici olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Son günlerde bizi endişeye sevk eden bir başka konu ise Suriyeli mültecilere karşı gerçekleşen saldırılardır. Birileri sanki Suriyeli mülteciler meselesini bilhassa kaşıyor ve olayların çıkması için çaba sarf ediyor. Suriyeli mültecilerin durumu ne yazık ki iktidarın yanlış Suriye politikasının bir sonucudur” şeklinde konuştu.

Mültecilere kötü davranmanın sorunları çözmeyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelileri mağdur etmek ise insanlık suçudur. Suriyeli mülteci meselesinin çözümü mültecilere kötü davranmak, insanlık dışı uygulamalarda bulunmak değildir. Irkçı bir şekilde, nefret dili ile yaklaşanlar bilmeli ki; tarihe isimlerini kara bir leke olarak yazdırırlar” dedi.

‘GÜÇLÜ BİR MECLİSE İHTİYAÇ VAR’

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devam etmesi ancak cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanını yeri geldiğinde denetleyecek güçlü bir meclise ihtiyaç var” dedi.

‘S-400 KONUSUNDA BAŞTAN BERİ HÜKÜMETİN YANINDA OLDUK’

Karamollaoğlu, Rusya’da S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili bir soru üzerine ise “S-400 esas itibariyle bir saldırı sistemi değil, savunma sistemidir. Bu kimse için bir tehdit değil. Biz başlangıçtan beri hükümetin yanında olduk, Cumhurbaşkanı’nın yanında olduk” yanıtını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.