Karamollaoğlu: Kürtlerin aklıyla alay mı edelim?

Karamollaoğlu: Kürtlerin aklıyla alay mı edelim?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu T24'ten Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisine yönelik sözlerine yanıt verdi.

“Cumhurbaşkanı’nın, Saadet Partisi’ne yönelik sözlerinden sonra dün sabah 'yazıklar olsun' diye tweet attınız, çok alışık değildik o tarzınıza…” diyen Tahincioğlu'na değerlendirme yapan Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Geçen seçimde de bu yapıldı. Bizi PKK ile PYD ile HDP ile aynı kefeye koymalarını çok çirkin buluyorum. Biz Kürt vatandaşlarımızla hiçbir zaman kopamayız. İnançlı kesimin çok yoğun olduğuna inanıyoruz. Biz PKK’yı hiçbir zaman tasvip etmedik, etmeyiz de. Ancak insanlara zulmedilmesine de karşıyız. Yani bir insan bir yanlışı yapmışsa da o insana tabiri caizse psikolojik bile olsa zulmedemezsiniz."

Karamollaoğlu, “HDP eşittir PKK mı size göre de?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Şu anda beraber çalışıyorlar. Görmezden gelmemiz mümkün değil. Eşittir dememiz için elimizde farklı deliller olması gerekir ama birlikte çalıştıklarını görmemek mümkün değil. Oradan kendilerini kurtarabilseler benim kanaatim çok daha etkili olabilecekler ama bu havayı kaybettiler gibi.”

SAADET lideri ayrıca şu açıklamaları yaptı: “Burada HDP’li seçmenin geçmişten gelen baya rezervleri oluştu. Başlangıçta Kürtler’den oluşan seçmen PKK’ya tavırlıydı. İnancı bunu reddediyordu. Hatırlarsanız 1994’te Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde belediye başkanlığını kazandık, vekil çıkarttık.”

“Sonradan maalesef yanlış politikalar, terörle mücadele ediyoruz derken vatandaşı sıkıntıya sokma. Geçmişte yaşanan hadiseler; insana hayvanın pisliğini yedirebilir misiniz, oldu, yaşandı. Siz bunu yaparsanız insanları yanlış yola sokarsınız. İnsanlara zulmederseniz bir tepki doğurursunuz. Her noktada PKK’yla aynı noktada olduğundan destek vermiyorlar, çaresizlikten destek veriyorlar kanaatim, seçmen için diyorum.”

“Güneydoğu ve Doğu’da elbette oradaki halkın içinden çıkacak adaylarımız var. Biz oraya gidip de ırkçılıkla övünen başka bir kişiyi koyacak halimiz yok. Nüfusun yüzde 90’ı, 80’i, 70’i Kürt olan bir yerde Kürt olmayan birisini aday gösterirseniz akıllarıyla alay etmiş olursunuz. Bunu göstermeyi de siz hemen HDP ile aynı kefeye girdin derseniz o da doğru değil.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.