Karamollaoğlu: İster 14 bin, ister 14 oy alsın kim fazla oy alırsa o kazanır

Karamollaoğlu: İster 14 bin, ister 14 oy alsın kim fazla oy alırsa o kazanır

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu gündeme dair düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kimse 14 bin oyla seçimi kazandım demesin" sözlerini eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkez binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin üzerinden 10 gün geçtiğini fakat hâlâ tartışmaların bitmediğini belirten Karamollaoğlu, “Pazartesi günü sayın Erdoğan’ın açıklamalarını hayretle dinlediğimizi belirtmek isterim. ‘Kimse 14 bin oyla seçimi kazandım demesin’ açıklaması yaptı. İster 14 bin oy alsın, ister 14 oy alsın kim fazla oy alırsa o seçimi kazanır. Bu bir parti meselesi değildir, adalet meselesidir. Yüksek Seçim Kurulu üzerinde ciddi bir psikolojik baskı oluşturulmak isteniyor” dedi.

‘DOĞU ANADOLU’DA ALENEN MÜDAHALE EDİLDİ’

“Türkiye’de seçime giderken bağımsız olacağına inandığımız İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Ulaştırma Bakanı ne yazık ki kalmadı. Hak edene hak ettiğini vermek bizim temel umdelerimizden birisidir” diyen Karamollaoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

HERKES İTİRAZ YAPMA HAKKINA SAHİPTİR: Elbette herkes yasal süreç içerisinde itirazlarını yapma hakkına da sahiptir. İtiraz süreci demokrasinin doğal bir sürecidir kimsenin bunu kınama hakkı olamaz. Seçim sonuçları noktasında karar verecek olan yetkili merci Yüksek Seçim Kurulu’dur. İçişleri Bakanı devreye girerse, seçimlere şaibe karıştığı algısı anlaşılır. Fakat ne yazık ki Doğu Anadolu’da alenen seçimlere müdahale edildi. İçişleri Bakanlığı, valileri, kaymakamları, emniyet ve jandarma ile sandıklara bile müdahale ettiği iddiaları ayyuka çıktı.

BAŞKA PARTİYE LAZIM OLAN HUKUK SİZE DE LAZIM OLABİLİR: İktidar kaybettikleri bölgelerde organize suç tespiti için uğraşıyor. Fakat ne hikmetse AK Parti’nin kazandığı Mardin Yeşilli ilçesinde ortaya atılan iddialarla alakalı hiç ses çıkarmıyorlar. Bakınız iddialar şunlar; Yurtdışında, askerde, cezaevinde olanların yerine oy kullanılması, bazı sandık görevlilerimizin seçim günü 04 00-17 00 saatleri arası gözaltında tutulması… Bu elim iddiaların üzerine gidilmesi şarttır, eğer bu iddialar doğruysa ilgililer için muhakkak hukuki süreç başlatılmalıdır. İster İstanbul için ister farklı bir yer için olsun, seçim hukuku teamüllerinin işletilmesi elzemdir. Bugün başka partiye lazım olan hukuk yarın size de lazım olabilir.

TÜRKİYE’DE ADALET CİDDİ MANADA YARA ALDI: Bugün yaşanan bu süreç ülkemizde adalet mekanizmasını nasıl işlediğinin en net örneği durumuna gelmiştir. Bugün Türkiye’de adalet ciddi mana da yara aldı. Bunun biran önce ortadan kaldırılması adaletin tekrar tesis edilmesi gerekmektedir. Bunun da birinci yolu iktidara işleyen sistemin muhalefet içinde işletilmesidir. Bu ister YSK’da olsun ister TRT’de iktidara gösterilen muamele muhalefete de gösterilmek mecburiyetindir. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu çıkmazı açmanın en önemli yolu budur. Adaletin tesis edilmediği bir sistemin sağlıklı çalışması mümkün değildir. Uyarıyoruz! Hukukun üstünlüğünü rafa kaldırmak ekonomik ve sosyal istikrarsızlığı derinleştirir. Demokrasilerde kendinden başka partilere güvensizlik bütün partilere güvensizliği doğurur.

SOĞAN BULAMIYORUZ ARTIK: Seçimler geride kaldı biran önce ülke olarak seçim gündeminin içerisinden çıkıp asıl problemlere odaklanmamız gerekiyor. Bakınız seçimden sonra akaryakıttan, sigaraya birçok ürüne zam gelmeye başladı. Şuan çarşı pazarda soğan kg fiyatı 10 lirayı buldu.Soğan bulamıyoruz artık.Bu rakamlar bu zamlar derinleşen krizin habercileri durumunda. Eğer ekonomideki bu gidişat durdurulamazsa önümüzdeki süreç daha da sıkıntılı geçecek. Sayın Ekonomi bakanı bugün ekonomimizle alakalı reform paketleri açıklıyor. Göreceksiniz Ekonomi Bakanlığı mevcut durumu düzeltecek hiçbir çalışma yapamayacak. Kahin değilim ama 16 yıldır bu arkadaşların nasıl politika yaptıklarını iyi biliyorum.Türkiye’de adalet olmadan, güven ortamı oluşmadan ekonomi düzelmez.

HEPİMİZ BU ÜLKENİN İNSANIYIZ VE AYNI GEMİDEYİZ: Yaşanan sorunları da birlikte çözebiliriz. Yeter ki bir araya gelelim, kamplaşma ve kutuplaşma ortamını ortadan kaldıralım. Bugün Türkiye’de var olan kutuplaşma azaltılsın o bile ekonomiye can verme noktasında büyük faydalar getirecektir. Bu sebeple tekrar ediyorum bu kriz karşısında iktidar ve muhalefet bir araya gelmeli aynı masa etrafında sorunlarımızı konuşabilmeliyiz.Türkiye’de emin olun konuşarak halledemeyeceğimiz hiçbir problem yok. Hepimiz bu ülkenin insanıyız ve seksen milyon bir ve beraberiz.

KARAMOLLAOĞLU VE KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞECEK

Seçim günü uğradıkları silahlı saldırı sonucu Saadet Partisi üyesi sandık kurulu üyeleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş hayatını kaybetmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 15 00’da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na taziye ziyaretinde bulunacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.