Karamollaoğlu: Deizmin yükselme nedeni iktidar

Karamollaoğlu: Deizmin yükselme nedeni iktidar

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de deizmin yükseldiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de deizmin yükseldiğini ve bunun dindar ailelerin çocuklarında daha çok görüldüğünü öne sürerken, “Bu, iktidarın sebep olduğu bir konudur” dedi. Karamollaoğlu, Çamlıca Camii ile ilgili de eleştirisini sürdürürken, “Oraya gidenlerin, tabir yerindeyse anası ağladı” ifadesini kullandı.

Best FM’de ‘Konuşan Türkiye’ programında Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandıran Karamollaoğlu, “İktidar, artık tükendi. Ahmet Davutoğlu ile yayın yapan insanların, işlerine son verilmesi de bunu gösteriyor. İstanbul seçimler, artık bir ihtar oldu. Ben en fazla 200, 300 binlik bir fark bekliyordum. Ancak, seçim yenileme kararı, insanlarda büyük bir infial meydana getirdi. İşte bu, artık bir tükenmedir,” dedi.

‘KORKU İMPARATORLUĞU YAŞANIYOR’

Karamollaoğlu, birçok kişinin, özellikle memur, esnaf veya iş adamının kime oy verdiğini asla söylemeyeceğini ifade ederek, “Türkiye, tam bir korku imparatorluğu yaşıyor” dedi. Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Herkes korkuyor. Kiminin bir beklentisi var, olmaz diye korkuyor. Kimisi de doğrudan doğruya korkuyor. Tüm toplumda bir endişe var. Bakın, sandıklara müdahale edildi denildi, ama kendilerinin müdahale ettiği anlaşıldı. Sonuç, bunu gösterdi. Ama insanlar, değiştiriyor. AK Parti, seçmen taşıdı otobüsler ile ama onlar oyunu İmamoğlu’na verdi. Ancak insanlar, bundan da korkuyor.”

‘ÇAMLICA CAMİİ GÖSTERİŞ İÇİN YAPILDI’

Karamollaoğlu, daha önce yaptığı Çamlıca Camii ile ilgili eleştirisini de sürdürdü: “Oraya gidenlerin, tabir yerindeyse anası ağladı. Sırf biz, bir şey söyledik diye, o noktaya bir seferberlik ilan edildi. Ancak, insanlar sabah namazına yetişemedi. Trafik orada kilitlendi. İnsanları kilometrelerce mesafeden yürümek zorunda kaldı. Bu da insanları yordu. Ben, camiye karşı olabilir miyim? Ancak, o yapı, oraya gösteriş için yapıldı. O noktaya, konutta yapılsaydı, okulda yapılsaydı yine karşı olurdum. Çünkü, erişimi zor. İşte bu da israftır. Bana cevap vermek için oraya giden, Allah’ın indinde bir şey kazanamaz. Çünkü oraya Allah rızası için değil, bana cevap vermek için gittiler.”

‘TÜRKİYE’DE BİR DİKTA VAR’

Türkiye’de, deizm yükselişini üzülerek gördüğünü söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye’de dikta olduğunu bu nedenle insanların dinden uzaklaştığını savundu. Karamollaoğlu şöyle konuştu: “Bu gelişme, dindar ailelerin çocuklarında daha çok yaşanıyor. Bu, iktidarın sebep olduğu bir konudur. Eğer ki siz, dini değerleri ve dini temsil ettiğini söylerken ve sadece görüntüde bunu gerçekleştirirsen; bu sizin hayatınıza yansımaz ise o zaman olmuyor. Müslümanlık, namaz kılıp, oruç tutamak veya hacca gitmekten ibaret değildir. Adalet, çok önemlidir. Hz. Ali Efendimiz, buyuruyor ki, ‘devletin dini adalettir.’ Türkiye’de bir dikta var. İşte, bu insanları da dinden uzaklaştırıyor. O sebeple bu iş, iktidarın sorumluluğundadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.