Kapanan Ayizi Yayınevi'nden kadınlara: Yazmaktan vazgeçmeyin!

Kapanan Ayizi Yayınevi'nden kadınlara: Yazmaktan vazgeçmeyin!

Ayizi Yayınevi kurucularından Aksu Bora feminist yayınevinin kapanacağını açıkladı. Yayınevi, şu ana kadar kadınların kaleme aldığı 63 kitabı okurla buluşturmuştu.

Ayizi Yayınevi, Eda Çakmak’ın kaleme aldığı Kural Tanımayan Bir Moda Kılavuzu isimli kitabı yayınlayarak yayın hayatına son verdi. Feminist yayınevinin kurucularından Aksu Bora, yaptığı açıklamayla yayınevinin kapandığını duyurdu.

Aksu Bora, “Son kitabımız, Kural Tanımayan Bir Moda Kılavuzu, bu hafta raflarda olacak. Elimizdeki kitapları da bitirene kadar satışımız devam edecek. Kapanma sürecimiz hazirana kadar uzayabilir. Ancak ondan sonra kesin olarak kapatıyoruz” dedi.

Bundan dokuz yıl önce Ankara’da kurulan yayınevi, kadın yazarların kitaplarını okuyucu ile buluşturduğu için feminist yazını takip edenlerin ortak noktasıydı. Yayınevi, şu ana kadar kadınların kaleme aldığı 63 kitabı okurla buluşturdu.

Yayınevini ekonomik nedenlerle kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Bora, “Matbaa çalışanlarından kağıt sektörüne kadar herkes ekonomik süreçten etkilendi. Biz de, kitap yayınlayamaz hale geldik. Bu koşullar altında yayınevini sürdüremeyeceğimiz için kapatma kararı aldık. Elimizdeki kitaplar bitene kadar satışımız devam edecek. Yeni kitap basmayacağız” dedi.

‘KADINLARI YAZMA KONUSUNDA CESARETLENDİRDİĞİMİZE İNANIYORUZ’

Yayınevinin şimdiye kadar yazılarını yayınlatmakta zorluk çeken veya yayınevlerine ulaşmayan kadınların kitaplarını yayınladığını hatırlatan Bora: “Biz kadınları yazma konusunda yüreklendiren, cesaretlendiren bir yerde durduk. Bu nokta üzerinden kitaplarını yayınladık. Yayınevimiz kapansa da kadınlara yine yazmaktan vazgeçmeyin diye sesleniyoruz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.