Kandili Rasathanesi: Depreme hazırlıklı olun

Kandili Rasathanesi: Depreme hazırlıklı olun

Marmara Denizi Silivri açıklarında olan 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Kandilli Rasathanesi'nde yapılan açıklamada, 1999 depremi ve sonrasında Marmara Denizi'nde bir büyük deprem beklendiğini ve depreme hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Marmara Denizi Silivri açıklarında olan 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Kandilli Rasathanesi'nde açıklama yapıldı.

Açıklamayı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat yaptı.

Bu depremden hemen sonra 3.2 ile 2 büyüklüğünde olan artçı depremler meydana geldiğini ifade eden Kalafat, depremin Silivri ve İstanbul, Marmara Denizi’nin kıyısında yerleşim yerlerinde hissedildiğini ve herhangi bir hasar ya da can kaybının olmadığını belirtti. 

‘DEPREM ER YA DA GEÇ OLACAK’

Marmara Denizi'nde bir büyük deprem beklediklerini dile getiren Kalafat, “Bu depremin ne zaman olacağı konusunda herhangi bir şey söylememiz söz konusu olmamakla birlikte, depremin büyüklüğünü hata kavramı içerisinde verebiliriz. Bu coğrafyada yaşayan bütün toplumlar, yani yerleşim yerleri depreme hazırlıklı olun, afet bilinci yüksek toplum haline gelin ve afet öncesi ve sonrası neler yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olun. İkincisi ise bu deprem er ya da geç olacaktır" dedi.

Kuzey Anadolu fayı 1999 depremi öncesinde de aynı özellikleri taşıdığına işaret eden Kalafat, “Dolayısıyla Kuzey Anadolu fayı deprem üretmeden önce 10'lu yıllar içerisinde önemli derecede deprem aktivitesine sahiptir ama bunlar hiçbir zaman büyük depremin enerjisini sıfırlamaz. Yaklaşık ortalama 7 civarında ama hiçbir zaman 17 Ağustos büyüklüğünde olmayacak. Veya Erzincan depremi gibi 7.9, 7.8'ler gibi olmayacak ama yine 7'nin üzerine bir deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkıcı ve tahripkar bir deprem olacaktır" ifadelerini kullandı.

OKULLAR BOŞALTILDI

Öte yandan Marmara Denizi Silivri açıklarında sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle Silivri'de bazı okullar boşaltıldı. Öğrenciler dışarıya çıkarıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.