Kanal İstanbul'da 'yeni şehir'

Kanal İstanbul'da 'yeni şehir'

Kanal İstanbul'da 'yeni şehir' için ilk adım atıldı. Bakanlığa sunulacak protokol kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının beşinci birleşimi, İBB’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleşti. Mecliste, Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehir alanını planlamak üzere imzalanacak işbirliği protokolüne ilişkin komisyon raporu görüşüldü.

Meclis’e sunulan raporu eleştiren CHP Meclisi üyeleri, Kanal İstanbul Projesi’nin kente uygun olmadığını öne sürerek, ret oyu vereceklerini ifade etti. CHP’liler, Kanal İstanbul ile ilgili protokolün kanaldan çok inşaat protokolü olduğunu ifade ederek, bölgenin imarının bulunmadığını savundu. Rapor, görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

PROTOKOL İMZALANACAK 

Buna göre, Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanının planlamasına ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokol imzalanacak.

Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni yerleşim alanını kapsayan protokol kapsamında, İBB ve İSKİ’ye ait taşınmazlar Kanal İstanbul projesi için tahsis edilecek. Sazlıdere Barajı içme suyu rezervinden çıkartılacak. İBB, proje alanında kanalı kesen altyapı ve ulaşım sistemlerini yenileyecek ya da taşıyacak, proje alanının altyapı ve ulaşım sistemlerini yapacak.

YENİ ŞEHİR KURULUYOR 

Protokol kapsamında Kanal İstanbul Projesi’nin geçtiği bölgenin imar planlaması yapılacak. Proje alanındaki kanal, yol, kavşak, raylı sistem, alt yapı ve üst yapı donatıları ile arsa üretimi ve geliştirilmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.