Kanadı Kırık Leylek Tedavi Altında

Kanadı Kırık Leylek Tedavi Altında

Bismil İlçesi'nde kanadı kırık halde bulunan leylek, belediye veterinerinin yaptığı müdahalenin ardından, Doğa Koruma Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

DİYARBAKIR - Bismil'de geçen pazartesi günü vatandaşlar tarafından bulunan kanadı kırık leylek, belediye zabıtalarına teslim edildi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü veterineri Yılmaz Kaya'ya getirilen leyleğe tıbbi müdahale yapıldı. Kaya, leyleklerin her yıl bahar mevsiminde Bismil'e geldiğini belirterek, halkın bu kuşları kutsal gördüğü için hiçbir zarar vermediğini söyledi. Leyleğin kanadının nasıl kırıldığı konusunda bir fikri olmadığını böyleyen Kaya, "Leyleğin kanadındaki kırık, tedavi edilebilir bir vaka. Çok önemli değil. 15- 20 günlük bir tedavi sonrası tekrar uçabilecek" dedi.

Yapılan ilk müdahalenin ardından kanadı kırık leylek, tedavisinin yapılması için Doğa Koruma Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Leylek, iyileştikten sonra tekrar doğaya bırakılacak.

Kanadı Kırık Leylek Tedavi Altında

Kanadı Kırık Leylek Tedavi Altında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.