Kamuda koronavirüs tedbirleri: Uzaktan çalışma yapılabilecek

Kamuda koronavirüs tedbirleri: Uzaktan çalışma yapılabilecek

Kamu kurum ve kuruluşlarına dönüşümlü, esnek ve uzaktan çalışma uygulaması için izin verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, 'Koronavirüs'le Mücadele Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler' konulu genelge Resim Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zümrüt Selçuk, kararı Twitter hesabından duyurarak, "Kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla; çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir" diye yazdı.

Ayrıca genelgede; daha önce Covid-19 kapsamında idari izinli sayılanların, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edeceği de bildirildi. Yıllık veya mazeret izni kullanabilecekleri belirtilen çalışanlar da genelge kapsamında belirlenecek esaslar dahilinde idari izinli sayılabilecek.

etvafvnxsaeed5d.png

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.