Kamu kurumlarından İBB ambargosu

Kamu kurumlarından İBB ambargosu

Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığıyla birlikte bazı kamu kurumlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) üstü örtülü ambargo uygulamaya başladığı öne sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son meclis oturumundaki, “8-10 kurumun ‘Hamidiye Su’ almayın talimatını biliyorum. Bir kamu bankası da var. Kamunun bir bankasının nasıl böyle bir talimatı olur?” açıklaması sonrası gözler, bu kurumlara çevrildi. İmamoğlu’nun bu tepkisi sonrası, İBB şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş.’ye birçok kurum ve kuruluş tarafından gizli ambargo uygulandığı iddiası doğrulanmış oldu.

Bugüne dek bardak, şişe ve damacana su ihtiyacını İBB şirketi Hamidiye Su A.Ş.’den karşılayan başta kamu kurumları olmak üzere birçok kuruluşun, İBB yönetiminin AK Parti’den CHP’ye geçmesinin ardından alımlarını durduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli‘nin haberine göre su alımını durduran kamu kurumları arasında bir kamu bankası da var.

İBB’nin satışını yaptığı suyu almama kararı alan kamu bankasının, belediyenin 84 bin 500 personelinin maaşının yattığı banka olduğu iddia ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.