Kalın'dan McGurk'a: Türkiye'ye karşı suçlamalarınız PKK propagandası

Kalın'dan McGurk'a: Türkiye'ye karşı suçlamalarınız PKK propagandası

ABD'nin IŞİD'le mücadele eski temsilcisi Brett McGurk'a tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye'ye karşı suçlamalarınız PKK propagandasının tekrarı. Siz PKK'ya yeni bir hayat vermek istiyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yazısında Türkiye’yi “güvenilmez partner” olarak nitelendiren ABD’nin IŞİD’le mücadele eski temsilcisi Brett McGurk’a tepki gösterdi.

Twitter’dan McGurk’ün hesabını da ekleyen İbrahim Kalın, “Analiziniz hatalı. Türkiye’ye karşı suçlamalarınız tamamen saçmalık ve PKK propagandasının tekrarı. Türkiye, Suriye’den yüz binlerce Arap, Kürt, Asuri ve diğerlerinin hayatını kurtardı. Siz PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsunuz. Bu olmayacak” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından görevinden istifa eden Brett McGurk, Washington Post gazetesinden yayımlanan yazısında Türkiye’nin Suriye konusunda ABD için güvenilir olmadığını, Türkiye’nin destek verdiği grupların, binlerce Kürt’ün göç etmesine neden olacağını ve Hıristiyanların hayatlarının riske gireceğini savunmuştu.

ABD Başkanı Trump’ı da eleştiren McGurk, “Son dönemdeki tercihleri IŞİD’e yeni bir hayat verdi” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.