'Kahraman'ın açıklaması, kadına bakışın yansıması'

'Kahraman'ın açıklaması, kadına bakışın yansıması'

'Meral Kılıçdaroğlu' ifadesi için 'masum bir teşbih' diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Meral Akşener'den yanıt geldi.

Meral Akşener, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın kendisi hakkındaki sözlerine ikinci bir açıklamayla tepki gösterdi. Akşener, Kahraman’ın kendisine yönelik açıklamasının TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı adına yapıldığına da dikkat çekerek, ‘devlet adamlığı’ ve ‘devlet adabı’nın nasıl tahrip edildiğinin de açık bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi.

İki deneyimli siyasetçi arasındaki polemik, Meral Akşener’in hakkındaki duyumu açıklamasıyla başladı. Akşener, Ramazan ayındaki bir iftar programında kendisine hakaret ettiğini belirttiği TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, sosyal medya hesabından da yayınladığı bir mektup gönderdi. Akşener, söz konusu mektupta, “İstanbul’da İş Dünyası Vakfı’nca verilen iftarda, bir grup ortak tanıdıklarımızın olduğu iftar masasında yapılan sohbet esnasında, adımın geçmesi üzerine ‘Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?’ dediğinizi esefle öğrendim. Bir kadının soyadının ancak evlilik vasıtası ile değişeceği açık bir gerçek olmasına rağmen, bu kadar alçak ve şerefsiz bir yakıştırmayı yapmışsınız” dedi.

Akşener’in bu açıklamasına Kahraman, TBMM Başkanlığı adına yanıt verdi. Akşener için ‘Meral Kılıçdaroğlu’ dediğini kabul eden Kahraman, bu ifadeyi ‘masum bir teşbih’ olarak nitelendirdi. Kahraman ayrıca Akşener’i ‘ucuz ve seviyesiz polemik yapmakla’ suçladı.

‘ASIL MÜFLİSLER ORTAYA ÇIKTI’

Akşener, Kahraman’ın dün yaptığı açıklamaya Twitter üzerinden yanıt verdi. Kahrman’ın açıklamasında ‘teşbih sanatının bir mazeret olarak kullanılmasının teşbihin ahlaki zorunluluğunu ortadan kaldırmadığını’ vurgulayan Akşener, “Bizim meşrebimiz bunu ‘masum’ bir teşbih olarak kabul etmeye müsait değildir” dedi.

15 Temmuz darbe girişimini kendisiyle ilişkilendirmeye yönelik girişimlerin söz konusu açıklamayla resmi bir bildiri haline getirildiğini kaydeden Akşener “Bu durum, iftiraların kaynağı hususunda bizi ciddi biçimde aydınlatmıştır. Dolayısıyla asıl müflislerin (düşkün) kimler olduğu, kul hakkının insanı düşüreceği durumu izah eden Hz. Peygamber’in ‘müflis hadisi’ ölçü olarak alındığında daha iyi anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.”

Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu açıklamada bulundu:

t1-048.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.