Kağıt krizi MEB'i vurdu: 'Okullara kitap gönderilemiyor' iddiası

Kağıt krizi MEB'i vurdu: 'Okullara kitap gönderilemiyor' iddiası

Basım yayın sektöründe kağıt krizi büyüyor. Krizin okul kitaplarını etkilediği öne sürülüyor.

Kağıttaki döviz bazlı artış sürüyor. Yayıncılıkta yaşanan krizin okul kitaplarında da etkili olduğu belirtiliyor. İthal kağıt sıkıntısı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara kitap gönderemediği belirtildi.

Milli Gazete’den Gökçen Göksal’ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde birçok gazete ithal kağıt fiyatlarındaki fahiş artış yüzünden ya zam yapmış ya da sayfa sayısını düşürmüş, bazı yayınevleri de kitap basımlarını durdurmuştu.

Kitapların okullara dijital olarak verilmesi durumunda bu kitaplar ya öğrencilerin bilgisayarlarına yüklenecek ya da akıllı tahta üzerinden işlenecek. Akıllı tahta üzerinden işlenmesi durumunda öğrencilerin önlerinde kitap bulunmayacak. Öğrenciler kitap temini için dijital olarak verilen kitapları fotokopilerle çoğaltabilecek. Bir top fotokopi kağıdının fiyatı ise 20 ila 30 lira arasında değişiyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.