Kadınların topladığı yardımlar sınıra gönderildi

Kadınların topladığı yardımlar sınıra gönderildi

DÖKH'lü kadınlar öncülüğünde, Diyarakır, Batman, Doğubayazıt, Van ve Mardin il ve ilçelerinde Rojava için toplanan acil ihtiyaç malzemeleri, Rojava'ya ulaştırmak için Kızıltepe'den Şenyurt Sınır Kapısı'na hareket etti.

MARDİN  - DÖKH'lü kadınlar öncülüğünde toplanan çocuk maması ve ilaçların Rojava sınır kapılarından sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için aralarında DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ün de bulunduğu bir heyet sabah erken saatlerinde Mardin Valiliği ile görüşme gerçekleştirdi. Heyet, valilik ile yapılan görüşme neticesinde toplanan çocuk maması ile ilaçların sağlıklı bir şekilde Rojaya sınır kapısından bir an önce ulaştırılabilmesi için görüşmelere hala devam edildiğini aktardı. 

Toplanan yardımlar ise Kızıltepe ilçesinden Şenyurt beldesinde bulunan Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.