Kadınlardan Star Gazetesi'nin Yüksekdağ haberine tepki

Kadınlardan Star Gazetesi'nin Yüksekdağ haberine tepki

İHD Hakkari Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, başta Star Gazetesi'nin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelik saldırı ve çirkin söylemleri kınadı.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - IŞİD’in 25 Haziran’da Kobanê’ye yönelik katliam girişimin ardından saldırıyı kınamak amacıyla Urfa’nın Suruç ilçesinde açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın konuşmasına “Susturun şu şirreti” manşeti atan Star Gazetesi’ne tepkiler sürüyor.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Kadın Hakları Komisyonu Star Gazetesi’ni gazeteyi kınayan ve Yüksekdağ ile dayanışmak amacıyla dernek binasında bir açıklama yaptı.

Açıklama Star gazetesine Yüksekdağ ve kadınlardan özür dilemeye ve ayrımcı dile son verme çağrısı yapıldı.

Kadın Haklar Komisyonu adına açıklama yapan Perihan Çiftçi HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ a yönelik çirkin söylemi kınayarak, başta Star Gazetesi olmak üzere, Havuz Medyasının kadına yönelik cinsiyetçi söylemlerine tepki gösterdi.

Basın ve yayın organlarının kışkırtıcı, aşağılayıcı ve ötekileştirici dil kullanmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Çiftçi, basın yayın organlarının insan haklarını, özgürlükleri ve basın etik ilkelerine uygun davranmaya davet ettiklerini söyledi.

Star Gazetesi’nin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile ilgili attığı başlığın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirten Çiftçi, gazeteyi bu ayrımcı ve tehditkar saldırısından dolayı kınadıklarını kaydetti.

Çiftçi, basındaki ayrımcı dil ve nefret söylemine son verilmesi çağrısı yaparak gazetenin Yüksekdağ ve tüm kadınlardan özür dilemesini istedi.

k1-059.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.