Kadınlardan meşaleli yürüyüş

Kadınlardan meşaleli yürüyüş

Kamu Emekçileri Sendikası üyesi kadınlar “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla şarkılar eşliğinde bir meşaleli yürüyüş düzenledi.

KADİR KAYA
YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - KESK Hakkari Kadın Meclisi öncülüğünde akşam saatlerinde düzenlenen yürüyüş öncesinde sendika binası önünde bir araya gelen kadınlar “Arin Mirkan, Reyhanneh Jebbari ve Kader Ortakkaya şahsında tüm direnişçi kadınları selamlıyoruz” pankartının arkasından belediye önüne kadar yürüdüler.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla düzenlen yürüyüşte ellerinde meşale bulunan kadınlara sendika üyesi erkekler de destek verdi. 

Fakiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden programda konuşan SES Şube Eş Başkanı Sibel Dinç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Program; tiyatro, şiir, 25 Kasım tarihçesi ve slayt gösterimi ile son buldu.

Kadınların yürüyüşüne, DBP İl Eş Başkanları Musa Çiftçi ile Berivan Akboğa, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel ve Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ile STK temsilcileri destek verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.