Kadınlardan Gemlik yürüyüşü için çağrı

Kadınlardan Gemlik yürüyüşü için çağrı

Diyarbakır'daki kadın kurumları, "Yüz binlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz" sloganıyla yarın başlatılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR - TUHAD-FED öncülüğünde "Yüz binlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz" sloganıyla yarın Diyarbakır'dan Bursa'nın Gemlik ilçesine yapılacak yürüyüşe destek veren kadın kurumları, katılım çağrısı yaptı.

Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (EPİDEM) eğitmeni Ruken Ünsal, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin insanlık onuruna yakışmadığını belirterek, yarın yapılacak yürüyüşle bu esaretin kırılarak barışın amaçlandığını söyledi.

Gelinen nokta itibari ile barışın ancak İmralı'dan sağlanacağını tüm ülkenin gördüğünü ifade eden Ünsal, "Özellikle kadınlar bunu görebiliyorlar. Bu yüzden barış için, insanlık dışı uygulamaları bitirmek için bu yürüyüşe kadınların öncülük etmeleri gerekir. Hiçbir kadın, hiçbir anne bu yürüyüşü kaçırmamalı. Ancak kadınlar ses çıkardığı zaman barış gelecektir. Hep birlikte yürüyelim hep birlikte barışı getirelim" diyerek çağrı yaptı.

Selis Kadın Derneği Yöneticisi Zeynep Kaya da, savaş sürecinden en çok kadınların etkilendiğini vurgulayarak, savaş ve tecride "dur" demek için tüm kadınları yarınki yürüyüşe çağırdı. Yarınki yürüyüşü "Özgürlük yürüyüşü" olarak tanımlayan Kaya, "Önderliğimizin özgürlüğü bizim de özgürlüğümüzdür. Bundan dolayı herkes bu yürüyüşü sahiplenmeli" dedi.

'Kobanê'deki özgürlük arayışı bu yürüyüşle devam edecek'

Diyarbakır Kadın Akademisi Yöneticisi Figen Aras ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Ortadoğu'daki barışın temsilcisi olduğunu belirterek, onun esaretinin bir "rehine" statüsünde ele alındığını ifade etti. Aras, tecridin AKP politikalarının tehdidi sonucu olarak ele alınması gerektiğini kaydederek, bu yüzden yarın yapılacak yürüyüşü önemsediklerini söyledi. Öcalan'ın tutsaklığının bireysel bir tutsaklık olarak ele alınmaması gerektiğini ifade eden Aras, bunun bir halkın umudu, geleceği ve inancına dönük bir tutsaklık olarak ele alınması gerektiğini aktardı. Kadınlar olarak yıllardır barış mücadelesinin öncülüğünü yaptıklarını vurgulayan Aras, yarın yapılacak yürüyüşte kadınların ideolojileri ve özgürlük arayışlarına denk bir katılım sağlayacaklarını ifade etti. Aras, Kobanê'deki özgürlük arayışının bu yürüyüşle devam edeceğinin altını çizdi. 

Amida Kadın Merkezi Sosyologu Ezgi Yalçın, "barışın elçisi" olarak görülen bir insanın böyle bir uygulamaya tabi tutulmasının kadınlar açısından bir yara olduğunu ifade ederek, bu anlamda bu yürüyüşün önemli olduğunu ve tüm kadınların bu yürüyüşe katılmaları gerektiğini söyledi. 

'Kadınların özgürlüğü Önderliğin özgürlüğünden geçer'

DİKASUM Sosyologu Nupelde Yaşa, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "Kadının özgür olmadığı bir toplum özgür olamaz" sözlerini hatırlatarak, "Bu sözden yola çıkarak biz kadınlar olarak diyoruzki bizim özgürlüğümüz Önderliğin özgürlüğünden geçer. Bu nedenle 1 Ağustos'ta yapılacak yürüyüşe kadınların öncülük yapmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.