Kadınlardan ‘Boşanma Komisyonu’ tepkisi:

Kadınlardan ‘Boşanma Komisyonu’ tepkisi:

Bınewş Kadın Merkezi üyesi kadınlar, kamuoyunda ‘Boşanma Komisyonu‘ olarak bilinen komisyonun taslak raporuna karşı açıklama yaptı. ‘Komisyonu da raporu da tanımıyoruz’ diyen kadınlar komisyon raporunu yırttılar.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bınevş Kadın Merkezi öncülüğünde düzenlenen açıklamaya HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile HDP PM üyesi Mülkiye Birtane ve kadın merkezi çalışanları kadınlar katıldı.

Kadınlar adına açıklama yapan Bınevş Kadın Merkezi koordinatörü Zekiye Koç, ‘Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması Ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun hazırladığı raporu tanımadıklarını söyledi.

1-20160527181655.jpg

“TBMM Boşanma Komisyonu haklarımızı gasp etmek için işbaşında!’ diyen Koç, taslağa karşı sessiz kalmayacaklarını, taslak geri çekilene kadar sokaklarda olacaklarını belitti.

AKP hükümetinden boşanmayı değil cinayeti engellemesini istediklerini anlatan Koç, kazanılmış haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

‘Türkiye'de aile, kadın ve çocuklardan sorumlu kurumun, Bir kereden bir şey olmaz Bakanlığı'na dönüştüğünü savunan Koç, ‘Diyanet'in ise ensesti, çocuk istismarını meşrulaştırma derdine düştüğünü’ ileri sürdü.

g-013.jpg

Koç, TBMM Boşanma Komisyonun kadınlara hizmet etmediğini kaydederek şunları söyledi
“Bu komisyonunun kadınlara, evli değilsen sana sosyal hizmet yok, Şiddet gördüğünüzde, delil yoksa tedbir de yoktur. Evlenen kadınlara da maruz kaldıkları şiddet ve baskıya rağmen boşanma, bir daha düşün, her boşanana ise nafaka yok diyen bir rapor kadınların tüm haklarının yok sayıldığını gözler önüne sermiştir. TBMM Boşanma Komisyonu'na sesleniyoruz. Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Komisyonu da raporu da tanımıyoruz. Yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Komisyonunuzu da ve raporunuzu da tanımıyoruz.”

Kadınlar açıklamanın ardından komisyon raporunu yırtarak tepkilerini gösterdiler. 

2-830.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.