Kadınlar Yıldırım'a verilen müebbet cezayı protesto etti

Kadınlar Yıldırım'a verilen müebbet cezayı protesto etti

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gideri öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezası Antalya'da protesto edildi.

ANTALYA - Antalya Kadın Dayanışma Derneği, 2012 yılında Isparta'nın Yalvaç ilçesinde kendisine silah zoruyla tecavüz eden Nurettin Gideri öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Nevin Yıldırım'a verilen müebbet hapis cezasını protesto etti. Antalya Muratpaşa ilçesine bağlı Atalos Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Nevin'in sesi sesimiz, öfkesi isyanımız", "Nevinleri değil tecavüzcüleri, kadın katillerini yargılayın" yazılı dövizler taşıdı. Eylemde sıklıkla "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı. Grup adına açıklama yapan Antalya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru, Yıldırım'ı tecavüzcüye karşı korumayan devletin, Yıldırım ile dayanışmak isteyen kadınlara da "Dayanışamazsınız" diyerek kadın örgütlüğüne saldırdığını söyledi.

Nevin Yıldırım'ın duruşmasına kadınların sokulmadığını söyleyen Duru, devletin kadına bakış açısını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Yıldırım'ın gördüğü şiddete karşı dik durduğunu söyleyen Duru, kadınları katledenlerin tahrik indirimleri ile elini kolunu sallayarak dolaştığını, ancak kendini savunan bir kadının müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Yaşanan bunca adaletsizliğe rağmen, Nevin Yıldırım'ın kürtaj yaptırmasına izin verilmeyerek istemediği halde tecavüz sonucu gerçekleşen bir gebelik yaşadı ve doğurmak zorunda bırakıldığını belirten Duru, "Unutmayın Nevin gibi pek çok kadın hayatta kalabilmek için erkek şiddetine direniyor ve direnmeye de devam edecek" dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından grup "Kadın yaşam özgürlük" sloganı eşliğinde eylemlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.