Kadınlar taciz ve tecavüz kınadı

Kadınlar taciz ve tecavüz kınadı

Yüksekovalı kadınlar son günlerde artan taciz ve tecavüz olaylarını protesto etti.

ERKAN UÇAK - YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Sosin Kadın Danışma Merkezi, son günlerde artan taciz ve tecavüze karşı Avaşin Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, "Kadın kırımına hayır, tecavüz bir insanlık suçudur", "Dest nede îrada mın", "Tecavüzleri korumak tecavüze ortak olmaktır", "Tecavüzcü devlet istemiyoruz" pankartı ve dövizleri taşındı.

Sosin Kadın Danışma Merkezi adına basın açıklaması yapan Sosyolog Elif Karaman, her gün yeni bir tecavüz vakası ile karşılaştıklarını belirterek, "Gün geçtikçe bu vakalara yeni vakalar ekleniyor. N.Ç. davası bitmeden E.A. davası, E.A davası sonuçlanmadan N.F. davası, çok utanç verici bu durumların ardı arkası kesilmek bilmiyor. Elazığ'da 80 yaşındaki bir kadına tecavüz edilmesi de bu zihniyetin kadına bakış açısını açıkça ortaya koymaktadır. Siirt'te yaşanan olay ise kesinlikle kabul edilmesi mümkün olmayan bu tarzdaki erkek zihniyetin statüsü ne olursa olsun, hangi konumda olursa olsun sadece tek bir bakış açısına sahip olduğunu göstermektedir" dedi. 



"KADINLAR ÜZERİNDEKİ KİRLİ POLİTİKALARI KINIYORUZ"

Karaman, kadın olarak dünyaya gelmenin suç olmadığının altını çizerek, "Kadın olmamız taciz, şiddet ve tecavüzü hak ettiğimiz anlamına da gelmiyor. Kadın olduğumuz için bedenimiz üzerinden sermayedarlık yapılması da gerekmiyor. Biz kadınlar olarak artık bu zihniyetlere dur denilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Gever'deki kadınlar üzerinden yürütülen kirli politikaları şiddetle kınıyoruz. Hakkâri'deki fuhuş olaylarının üzerini örtmek yerine bu olayların faillerinin tutuklanması ve gereken cezaların verilmesini istiyoruz. DÖKH bileşenler olarak her hafta pazartesi günleri farklı eylemselliklere alanlarda olacağız" dedi. 

Basın açıklamasına Barış Anneleri İnisiyatifi, Kurdi-Der ve kadın kurumu temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum