Kadınlar şiddete karşı sahaya indi

Kadınlar şiddete karşı sahaya indi

Diyarbakır'ın Çınar Belediyesi kadın çalışanları, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla sahaya indi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla kadın belediye çalışanları arasında voleybol maçı organize etti. Belediyenin spor tesislerinde düzenlenen maçta, kadın çalışanlar hemcinslerinin maruz kaldığı şiddete giydikleri formalarla tepkilerini gösterdi. Giyilen formaların üzerinde "Kadına yönelik şiddette dur de!" ve "Özgür kadın özgür toplum" mesajları yer aldı. 

Maçın düzenlendiği sahanın etrafına ise "Şiddet kadının kaderi değildir, özgür ve eşit yaşamak her insanın hakkıdır" pankartı asıldı.

i-1-20150617114505.jpg

Düzenledikleri organizasyona ilişkin bilgi veren Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Halide Türkoğlu, kadına yönelik şiddete ilişkin hem farkındalık yaratmanın yanı sıra kadın çalışanların motivasyonunu arttırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İlçede ilk kez kadın voleybol takımı kurduklarını da belirten Türkoğlu, "Kadına yönelik şiddeti protesto amaçlı bir sloganla bu aktiviteyi gerçekleştirdik. Buradaki amaç, kadını hem spora teşvik etmek, hem de erkek eksenli spor anlayışını bertaraf etmek. Bu noktada da belediyemizde kadın personeller buna öncülük ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.