Kadınlar sabaha kadar nöbet tuttu

Kadınlar sabaha kadar nöbet tuttu

1 Eylül mitingine giderken eski eşi tarafından katledilen BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi ve DÖKH aktivisti Nazliye Sincar'ın cenazesinin getirildiği cami önünde biraraya gelen kadınlar, sabaha kadar nöbet tuttu.

İSTANBUL - Kadıköy'deki 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine giderken Küçükçekmece ilçesi Kanarya Mahallesi'nde eski eşi Şeyhzeydan Harman'ın silahlı saldırısı sonucu katledilen BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde ailesine teslim edildi. Cenaze BDP'li kadınlar ve ailesi tarafından Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan Kanarya Mareşal Fevzi Çakmak Camisi'ne getirildi. 

Binlerce kişinin toplandığı cami bahçesinde kadınların başlattığı nöbet, gece boyunca devam etti. Nöbette kadınlar Sincar için sabaha kadar dualar okudu. Nöbetin Sincar'ın cenazesinin toprağa verileceği öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, defin işlemlerinin ardından kadınların Sincar'ın vurulduğu yerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi. 

DÖKH ve BDP Kadın Meclisi ise bütün kadınları, Sincar'ı sahiplenmek için saat 12.00'de Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Camisi önüne davet etti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.