Kadınlar Özgecan için Dava İzleme Noktası oluşturdu

Kadınlar Özgecan için Dava İzleme Noktası oluşturdu

Halkevci kadınlar, Tarsus'ta görülmeye başlanan Özgecan Aslan davanın ilk duruşmasına dikkat çekerek, Kadıköy'de Dava İzleme Noktası oluşturdu.

İSTANBUL - Halkevci kadınlar, 11 Şubat'ta Mersin'de Özgecan Aslan'ı katleden 3 sanığın Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılanmasına dikkat çekmek ve Özgecan'a adalet istemek amacıyla Kadıköy iskele meydanında Dava İzleme Noktası oluşturdu. "Özgecan isyanımızdır, kadın katillerinden hesap soracağız", "Güldünya, Ayşe Paşalı, Özgecan onlar konuştu kadın cinayetleri arttı" ve "Kadın katillerinin cezalarında iyi hal- tahrik indirimlerine hayır" dövizlerini taşıyan kadınlar, kadınların davanın takipçisi olacağını belirtti. 

Dava İzleme Noktası'nda açıklama yapan Hande Yanar, kadınların öfkesinin isyana ve isyanın ise dayanışmaya dönüştüğünü dile getirerek, "Kadın katillerine, tecavüzcülere, tacizcilere ve kadın düşmanlarına karşı öfkemiz Özgecan'la birlikte isyan olup her yeri sardı" dedi. 

AKP'nin13 yıllık süre boyunca kadın düşmanı politikalarını sürdürdüğünü dile getiren Yanar, durumdan birinci dereceden sorumlu bakanlığın her gün 5 kadının öldürülmesine sessiz kaldığını söyledi. Özgecan'ın katillerinin yargılanmasını ve en üst cezayı almasını isteyen Yanar, kadın cinayetleri davalarında sanıklara "tahrik" ve "iyi hal" indiriminin kaldırılmasını, Kadın Bakanlığı'nın kurulmasının aciliyetine dikkat çekti. 

Kadınlar duruşmanın sonuna kadar Dava İzleme Noktası'nda eylemlerini sürdürecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.