Kadınlar madde bağımlılığını tartıştı

Kadınlar madde bağımlılığını tartıştı

Kardelen Kadın Evi, son zamanlarda artan uyuşturucu bağımlılığı dikkat çekmek amacıyla forum düzenledi. Forumda söz alan kadın ve gençler, madde bağımlılığının son zamanlarda en yaygın olan sorun olduğunu vurguladı.

DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Kardelen Kadın Evi, bölge illerinde son dönemlerde artan madde bağımlılığına ilişkin Diyarbakır Park Orman da forum düzenledi. Foruma, Ceren Kadın Derneği, Kardelen Kadın Evi, KADEM ve DİKASUM çalışanlarının yanı sıra birçok kadın katıldı.

Forumda "Tecavüze geçit vermeyeceğiz", "Uyuşturucuya tanışmayalım alışmayalım uyuşmayalım" ve "Tecavüz insanlık suçudur suça ortak olmayalım" pankartları taşındı. Forumdan önce açıklama yapan Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş, bölgede uyuşturucu bağımlılığı olan gençlere dikkat çekerek, "Kürdistan coğrafyasında son zamanlarda en yaygın olan sorundur. Bu sorun sadece Kürtlerin sorunu değildir. Bu sorun Kürdistan coğrafyasında yaşayan tüm halkın sorunudur" dedi. Açıklamanın ardından uyuşturucu bağımlısı olan genç ve kadınlarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Mukades Alataş, madde bağımlılığından kurtulmanın yöntemlerini yurttaşlarla tartıştı. Foruma katılan yurttaşlardan Kendal Laçin, madde bağımlılığına sürüklenen gençlerin hiçbir suçu olmadığını belirterek, "Burada birçok anne baba vardır. Suç anne ve babalardadır. Devlet sanki bilmiyor mu Hevsel Bahçeleri'nde ne kadar uyuşturucu yetiştirildiğini? Benim Diyarbakır gençlerinden istediğim bir tek şey var, sisteme karşı dursunlar" dedi. 


Forum yurttaşların tartışmalarıyla sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.