Kadınlar Kadıköy meydanına yürüyor

Kadınlar Kadıköy meydanına yürüyor

İstanbul 8 Mart Platformu’nun çağrısıyla Kadıköy’de bir araya gelen binlerce kadın, kimliklerinin yok sayılmasına, emeklerinin sömürülmesine, erkek ve devlet şiddetine karşı “İsyanımızı büyütüyoruz” diyerek, miting alanına doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul 8 Mart Platformu’nun Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenleyeceği miting için binlerce kadın, Numune Hastanesi önünde bir araya geldi. “Kimliğimizin yok sayılmasına, emeğimizin sömürülmesine, erkek devlet şiddetine karşı dayanışma ve isyanımız büyüyor” ana pankartı arkasında buluşmaya başlayan kadınlar, marşlarla, türkülerle, şarkılarla, halaylarla özgürlük ve eşitlik taleplerini dillendirirken, ardından da mitingin yapılacağı Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

“Bijî berxwedana YPJ”, “Jin jiyan azadî”, “Kobanê’de direnen kadın kara bin selam”, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganlarını atan kadınlar, ayrıca “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Erkek şiddetine karşı isyandayız sokaklardayız”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Erkek şiddetine karşı isyandayız sokaklardayız” ve “Yasta değil isyandayız” dövizlerini taşıdı.

Yöresel kıyafetler giyen bir grup kadın, “Kimliğimizin yok sayılmasına, emeğimizin sömürülmesine, erkek devlet şiddetine karşı dayanışma ve isyanımız büyüyor” ana pankartı arkasında çaldıkları erbanelerle yürüyüşe eşlik ederken, yürüyüş kortejinde bazı kadınlar da üzerinde “Bedenime dokunma”, “Kadına şiddete hayır” yazılı renkli balonları gökyüzüne bıraktı. Yürüyüşte gözaltında katledilen kadınlar da unutulmadı. Kadınlar yürüyüşte gözaltında katledilen kadınların fotoğraflarının bulunduğu fotoğraflarla yürüyor.

Yürüyüş kortejinin miting alanına ulaşmasının ardından başlayacak mitingde, ilk olarak 8 Mart Kadın Platformu’nun ortak açıklaması okunacak, ardından ise Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun ortak açıklaması okunacak. Mitingde ayrıca HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İMECE Ev İşçileri Kadın Sendikası’ndan Ayten Kargın, Maltepe Üniversitesi’nde direnişte olan kadın işçilerden Şehriban Kaya, Deva direnişinden bir kadın işçi konuşacak. Mitingde Sarya Müzik Grubu, Ahu İrani müzik grubu da sahne alacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.