Kadınlar: İnançer özür dilesin

Kadınlar: İnançer özür dilesin

Halkevci kadınlar, TRT'de katıldığı bir programda hamile kadınların sokakta dolaşmasına "terbiyesizlik" diyen Avukat Ömer Tuğrul İnançer'in özür dilemesini istedi.

İSTANBUL - Halkevci kadınlar, TRT'de katıldığı bir programda hamile kadınların sokakta dolaşmasına "terbiyesizlik" diyen avukat ve yazar Ömer Tuğrul İnançer'i protesto etmek amacıyla Şişhane'deki TRT binası önünde biraraya geldi. "Sokakları meydanları terk etmiyoruz. Ömer Tuğrul İnançer özür dile" pankartı açan kadınlar, "AKP elini bedenimden çek", "AKP'den hesabı kadınlar soracak", "Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor" sloganlarını attı. Kadınlar adına açıklamayı yapan Hande Yanar, "Dün özellikle sosyal medya üzerinden açığa çıkan tepkiler karşısında TRT, İnançer'in sözlerinden sorumlu olmadığını açıkladıysa da gördük ki İnançer programda oturduğu yerden ahkam keserken TRT sunucusu da kah 'Allah razı olsun' diyerek kah gevrek gevrek gülerek desteğini esirgememiştir" dedi.

Kadın düşmanı söylemlerin özellikle Başbakan tarafından sıklıkla dile getirildiğini anımsatan Yanar, bunun da bu söylemlerin daha çok kullanılmasına cesaret verdiğini söyledi. İnançer'i de özür dilemeye çağıran Yanar, "İnançer haddini bilmeli, ekrana bir kez daha çıkmadan önce bin kez düşünmeli söylediği sözlerden dolayı özür dilemeli, kadınların isyanını ciddi bir mesele olarak önüne koymalıdır" dedi. Yanar, TRT'yi de İnançer'İn sözlerini onaylayan sunucunun işine son vermeye çağırdı. 

Açıklamanın ardından eylem sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.