Kadınlar için psikoloji atölyeleri başlatıldı

Kadınlar için psikoloji atölyeleri başlatıldı

Kardelen Kadın Evi bünyesindeki psikologlar eşliğinde kadınlara dönük psikoloji atölyeleri başlatıldı.

DİYARBAKIR - Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi bünyesindeki psikologlar eşliğinde yeni bir çalışma başlatıldı. Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi Şubesi'nde serbest kürsü yöntemiyle gerçekleştirilen psikoloji atölyelerinde kadınlık, kadınlarda sık görülen psikolojik sıkıntılar, erkeklik, şiddet, çocuk yetiştirme gibi konular işlendi.

Psikolojik desteğe ihtiyacı olan kadınlar ise ücretsiz psikolojik destekten yararlandırıldı. Kadınların özgürce düşüncelerini ifade edebilmelerinin bile bir psikolojik çalışma niteliği taşıdığını söyleyen Psikolog Eda Erdener, çalışmalara her hafta devam edeceklerini belirterek, "Bu çalışmaları her hafta yapmayı düşünüyoruz. Şu prensiplerle yola çıktık. Kadınlar gidip kurumlardan yardım alamasalar da biz onları bulacağız ve onlara ulaşacağız. Onlarla paylaşımda bulunacağız. Çok ihtiyacı olan kadınlarımızı kuruma çağırıp randevu veriyoruz. Genelde acil durumda olan kadınların birkaç farklı yönden problemleri oluyor. Mesela şiddet görenler oluyor. Acil durum derken en sık karşılaştığımız şiddet olayları oluyor. Bu tür vakalarda elimizden geldiğince psikolojik, hukuki ve sığınma evi desteği sağlıyoruz. Özellikle çocuk eğitimi ile ilgili bilgiler veriyoruz. Çünkü şiddet gören kadınlarda çocuklarına şiddet döngüsünü devam ettiriyorlar. Genelde dinlenilmek ve anlaşılmak kadının sözünü ifade etmesi bile ona bir terapi olabiliyor. Bu çok önemli, bizim yaptığımız çalışmada aslında bir nevi terapi; çünkü kadın kendini özgürce, rahatça, kendini sınırlandırmadan, kendini anlayışla dinleyen birileri tarafından kayda alınıyor ve dinleniliyor" dedi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.