Kadınlar Günü'nde, kadın seçmenlerini unutmadı

Kadınlar Günü'nde, kadın seçmenlerini unutmadı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde en genç kadın muhtar adayı Şerife Danış, kapı kapı gezerek kadın seçmelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak kadınlara karanfil verdi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA -  Hakkari’nin en genç kadın muhtar adayı Şerife Danış, aday olduğu Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesinde kapı kapı gezerek hem oy istedi hem de kadın seçmenlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak onlara karanfill verdi.

Mahallelinin büyük ilgi gösterdiği Danış’ın, kadınların sorunlarıyla yakından ilgilenmesi dikkat çekti. 

Adaylığı hakkında açıklama yapan Danış, bir resmi kurumda kadınların Türkçe bilmediği için dertlerini anlatamadığına tanık olduğunu ve kadınlara yardımcı olmak için muhtar adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

1-055.jpg

Daha önce de beş mahalle muhtarına sekreterlik yaptığını aktaran Danış, muhtar seçilmesi durumunda kadınların sorunlarıyla yakından ilgileneceğini belirtti.

Bölgede yaşayan kadınların her bakımdan dezavantajlı konumda olduklarına değinen Danış, "Erkek egemenliğine dayalı aile yapısı mevcut. Muhtar olarak seçilirsem mağdur kadınların her türlü sorununa el atacağım. Özellikle eşi cezaevinde olan ya da dul kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde kalmalarını sağlamak için her onların yanlarında olacağım. Bu kadınlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli kamu kurumlarıyla irtibata geçeceğim. Özellikle kamu kurumlarında Kürtçe bilmediği dertlerini anlatmakta sıkıntı yaşayan kadınların sesi olacağım. Gerekirse onlara tercümanlık yapacağım.” dedi.

Hakkari’nin en genç muhtar adayı olduğunu belirten Danış, genç olması nedeniyle kadınların kendisine çok ilgi gösterdiğini belirtti.

Maddi ve manevi olarak her zaman kadınlara destek olacağını aktaran Danış, “Kadınlarımın sorunları olduğunu biliyorum. Bu nedenle bu sorunları her zaman dinlemeye ve çözüm üretmeye hazırım. Her zaman kadınların yanlarında olmaya gayret edeceğim” dedi.

Muhtar seçilmesi durumunda herkese eşit mesafede hizmet edeceğini aktaran Danış, projelerini şöyle anlatıyor “Özellikle yol, su ve elektrik sorunumuz var. Bu sorunların giderilmesi için gerekli tüm yazışmalarımı yapacağım. Mahalle sakinleri yeteri kadar sıkıtı yaşadılar. Seçilmem durumunda bu sorunlara da el atacağım. “ dedi.

2-028.jpg

3-020.jpg

4-007.jpg

kk1.jpg

33-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum