'Kadınlar evde değil kamusal alanlara çıkarılacak'

'Kadınlar evde değil kamusal alanlara çıkarılacak'

Almanya'dan gelen aktivistler Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Geliştirme Daire Başkanı Mekiye Güzel'i ziyaret ederek bölgedeki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı.

MARDİN-  Bölgede kadın, toplum ve yaşanan olaylara ilişkin Almanya'dan bir senarist, bir öğrenci ve bir feminist aktivistleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Geliştirme Daire Başkanı Mekiye Güzel'i makamında ziyaret ederek bilgi aldı. Makam odasında karşılanan misafirler, Güzel ile yaptıkları röportajda kadın projeleri ve eşbaşkanlık sistemi hakkında bilgi aldı.

Güzel, Mardin'de kadınları her alanda aktif katılıma katacaklarını belirterek "Kurmuş olduğumuz Kadın Politikaları Geliştirme Daire Başkanlığı ile beraber kadınları evde değil kamusal alanlara çıkaracak politikalar yapacağız. Bilinmelidir ki Kadın Daire Başkanlığı Mardin, Van ve Diyarbakır olmak üzere üç büyükşehirde kuruldu.  Aynı zaman da Alman delegasyonu içersinde yer alan "Care Revalation" adlı kadın organizasyonu ile birlikte çalışacak ulusal alanda kadın projeleri ile kadınların daha özgür olmasını sağlayacağız" dedi. Eş Başkanlık sisteminin ise partilerinde olduğunu belirten Güzel, sistemin kendilerinde büyük bir önem arz ettiğini ve bunun iyiye gittiğini söyledi.

Misafirler ise Güzel'in kadın çalışmalarına ilişkin kendilerine vermiş olduğu bilgilere teşekkür ederek bu anlamda kendilerinin de çeşitli projelerde yardıma hazır olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.