Kadınlar bilinçleniyor projesi sona erdi

Kadınlar bilinçleniyor projesi sona erdi

Yüksekova Kadın Derneği, Açık Toplum Vakfı ile koordineli olarak yürüttüğü “Kadınlar Bilinçleniyor” projesi sona erdi.

YOKAD'ın Açık Toplum Vakfı ile koordineli olarak düzenlediği proje; kadınalara; kadın hakları, kadının toplumsal statüsü, toplumu şekillendiren kadının eğitilmesi ve kadının toplumdaki önemi ile ilgili eğitimlerin verilmesiyle proje son buldu. 

Hedef kitlenin belirlenmesi için basın yoluyla ve mahalle muhtarları aracılığı ile belirlenen evlerde toplantılar yaptıklarını belirten dernek çalışanları “Bu dayanışma sayesinde kurumlarla ve STK’larla yaptığımız koordineli çalışmalar sayesinde hedef kitlemize ve projenin amaçlarına kolayca ulaşılmasını sağladık.  Yüksekova ilçe merkezinde bulunan yaklaşık 8 mahallede çalışmalarda bulundu. Bu mahalleler; Yeşildere, Dize, Cumhuriyet, Mezarlık, Yeni Mahalle, Güngör, Esentepe ve İpek mahallerinde ziyaretler bulunuldu. Bu çalışmada 450’e yakın kadına ulaştık. Bu çalışmalar broşürler ve eğitmen tarafında kadın haklarının neler olduğu, kadınların birlikte hareket etme ve örgütlenme bilincini geliştirmeyi, kadınların kendilerini anlayabileceği bir iletişim dilinin oluşturabilmesi, aile içi şiddet, taciz ve sözlü şiddet çözümündeki etkilerini anlattık” dedi

Dernek yetkilileri, kadınlar bilinçleniyor projesinin Açık Toplum Vakfı tarafında sağlanan fonla kadınlara bir fayda sağladığı yönünde bir proje olduğunu belirterek Açık Toplum Vakfı çalışanlarına verdikleri fon için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.