Kadınlar barıştan vazgeçmiyor

Kadınlar barıştan vazgeçmiyor

“Bombalar hayatlarımıza düşüyor! Biz kadınlar barıştan vazgeçmiyoruz, barış için mücadele ediyoruz” diyen kadınlar yarın Bakırköy, Kartal ve Beşiktaş’ta savaşa karşı tencere tava çalacak, “Barıştan vazgeçmiyoruz” diyecek.

Barış İçin Kadın Girişimi Suruç Katliamı ve ardından artan savaş koşullarına karşı yarın (29 Temmuz) İstanbul’da üç ilçede ‘ses çıkar’ eylemi yapacak.

“Bombalar hayatlarımıza düşüyor! Biz kadınlar barıştan vazgeçmiyoruz, barış için mücadele ediyoruz” diyen Kadınlar tava, zil, tef, tencere, darbuka, düdük, davul gibi araçlarla 19.30’da Bakırköy, Kartal ve Beşiktaş’ta eylem yapacak.

Girişim, eyleme katılamayan kadınları da aynı saatte bulundukları yerlerde savaşa karşı ses çıkarmaya, söz ve fotoğraflarını #‎BarışaİhtiyacımVar, #‎KadınlarBarıştaIsrarcı ve#‎BarışaSesVeriyorum hashtagiyle paylaşmaya çağırıyor.

‘Biz kadınlar savaşın olduğunu çok iyi biliyoruz’

Girişimin eylem çağrısı şöyle:

“Suruç’taki katliam ve sonrasında her alanda artan savaşa, yangınlara, operasyonlara, bombalamalara, karşı ses çıkarıyoruz!

“Reyhanlı’da, Diyarbakır’da katliamlarla hep barış içinde yaşama umudumuz hedef alındı. Sonra Suruç’ta IŞİD’in bir bombasıyla, bir katliamla savaşa karşı dayanışmamızın önüne geçilmeye çalışıldı. Bunun üzerine IŞİD’e karşı başlayan operasyonlarda nedense ağırlıklı olarak IŞİD yerine Kandil bombalanmaya, ateşkes halinde olan PKK hedef alınmaya başlandı.

“Sonrasını biliyoruz: Yine polis ve asker ölümleri, acılı aileler, yine barışın sesini yükselteceğimiz yürüyüşlerimize yasaklar, operasyonlarda ölümler, haber alma sitelerine, sosyal medyaya kısıtlamalar, yine cenazelerimize saldırılar, yine her yerde gaz bombaları, her yerde pompalı tüfekleriyle özel tim, yine polis saldırısında 11 yaşındaki Beytullah Aydın gibi ölenler, yine yanmakta olan bir Lice…

“Her yanımızda bine yakın insan gözaltına alındı. Bu gözaltıların çok ama çok azı IŞİD’i hedef alırken, bir yandan bizler ‘Her an IŞİD bombası patlayabilir’ tedirginliği altında yaşamaya, metroya binmekten, sokağa çıkmaktan korkmaya mahkum edildik.

“Ama biz kadınlar, savaşın ne anlama geldiğini, yani savaşın göç, yoksulluk, tecavüzler, ölümler, yas ve acı demek olduğunu çok iyi biliyoruz; savaşa karşı sesimizin susturulmaya çalışıldığının da farkındayız. Artık her yanımızı saran bu savaşa karşı ses çıkarmak için, barışı hiçbir iktidar hırsına feda etmeyeceğimizi göstermek için hep birlikte sokaklardayız!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.