Kadınlar, 'barış noktası'ndan barışı haykırdı

Kadınlar, 'barış noktası'ndan barışı haykırdı

Barış İçin Kadın Girişimi, gerçekleştirdiği "Barış noktası" eyleminde erkek egemenliğinin ürettiği savaş dilinden ve savaşın yeniden konuşulması ihtimalinden endişeli olduklarını ifade ederek, "Her şeye rağmen barış umudumuz ve mücadelemiz sürüyor" dedi.

İSTANBUL - Barış İçin Kadın Girişimi üyesi kadınlar, Kadıköy'deki Eminönü İskelesi önünde "Barış noktası" oluşturdu. "Kadınız, Rojavalıyız barışta ısrarcıyız" pankartı açan kadınlar, "Yaşasın kadın dayanışması", "Savaşa değil kadın için bütçe", "Anadilde eğitim anadilde yaşam" dövizleri taşıdı. "Kadınlar olmadan barış olmaz", "Barış için ısrar ediyoruz", "Savaş savaş nereye kadar, barış barış sonuna kadar, çözüm çözüm olana kadar", "Anadilsiz barış mümkün değildir", "Jin jiyan azadi" sloganları ile hükümetin Rojava ve Türkiye'deki savaş politikalarını protesto eden kadınlar adına açıklamayı ise Grişim üyesi Ayşe Toksöz yaptı. 

'Kadınlar barış istediğinde mutlaka gerçekleşir'

Toksöz, barış ısrarlarının barış mücadelesini güçlendirdiğini belirterek, iktidarda olanların kadınların barış taleplerini ve barıştan beklentilerini görmezden geldiğini söyledi. İktidarın kadını süreçten dışlayan ve kadın düşmanı politikalar ürettiğini dile getiren Toksöz, kadınların dışında bırakıldığı bir barışın kalıcı olmayacağını vurguladı. Toksöz, barışın müzakere ile mümkün olduğunu söyleyerek, savaşa ayrılan bütçenin kadınlara ayrılması gerektiğini kaydetti. Savaşa ayrılan bütçe ile kadına karşı şiddetle mücadele edilebileceğini belirten Toksöz, erkek egemenliğinin ürettiği savaş dilinden ve savaşın yeniden konuşulması ihtimalinden endişeli olduklarını ifade etti. Toksöz, "Her şeye rağmen barış umudumuz ve mücadelemiz sürüyor. Biliyoruz ki evlerden sokaklara, Meclis'ten tarlalara, dağlardan fabrikalara, üniversitelerden plazalara kadınlar barış istediğinde mutlaka gerçekleşir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından ise, kadınlar slogan ve zılgıtlar eşliğinde Yoğurtçu Parkı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan apartmanların pencerelerine çıkan kadınlar da alkışlarla eylemi destekledi. Eylem Yoğurtçu Parkı'nda çekilen halaylarla sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.